Openingsvoorstellingen Festival Zwart live op WZ

Zwolle – De provincie Overijssel vindt het belangrijk, dat haar inwoners kunnen genieten van Overijsselse kunst en cultuur. In het kader van het Festival Zwart , dat van 5 juli t/m 10 juli in Zwolle zal plaatsvinden, wordt in samenwerking met IGlow Media een groot scherm van 30 m2 op het Grote Kerkplein geplaatst. Hier kunnen belangstellenden van 19.30 tot  21.30 uur live genieten van de twee in Odeon te houden openingsvoorstellingen.

Deze live registraties van de voorpremièrse van de video-opera ‘Si Wang ’, gevolgd door ‘Cities Change the Songs Of Birds ’ zal voor de thuisblijvers live op jijenoverijssel.nl , beeldvanoverijssel.nl , maar tevens op Weblog Zwolle te volgen zijn. De voorstellingen zijn gecomponeerd door componist JacobTV. Aan beide voorstellingen werkt de talentvolle harpiste Lavinia Meijer mee. Naast deze openingsvoorstellingen op dinsdagavond 5 juli, zal tijdens het festival dagelijks vanaf plus minus 14.00 uur tot 23.00 uur een dagjournaal op Weblog Zwolle te volgen zijn.

Het programma van de uitzending op 5 juli is als volgt:
19:30-20:00 – Voorstelling Si Wang
20:00-20:30 – Pauzeprogramma
20:30-21:15 – Voorstelling Cities Change the Songs of Birds

Artikel delen:
Reacties 8
 1. nou das fijn toch fundatie er bij moet wel bekennen dat het een meer waarde is die fundatie in zwolle maar ja mag ook wel kost ook wat toch nou veel plezier allemaal
  en keep it up vind kvDijk ook wel leuk geeft ook wel meer waarde vindt ik


  ⚠️ Meld

 2. Wie o wie zegt me nou eens wat de rechtse hobby is?

  130 rijden op de afsluitdijk?
  Lid zijn van de Lionsclub?
  Paardje rijden op Boekelo?
  Een balletje slaaaaaaen op ’t Gaeghel?

  Het maakt mij allemaal niks uit, maar cultuur is iets om te koesteren, want: wie leest er geen boek? Kijkt er geen (Nederlandse) films? Gaat er naar een concert? Doe eens gek, gaat er naar het theater?

  Linkse hobby? Ik noem het beschaving.


  ⚠️ Meld

 3. Eeh… hallo! Waarom moeten we toch altijd zo heerlijk hokjesdenken met ons allen?
  Ik ben beslist niet links (wat is dat eigenlijk, links?), moet er niet aan denken, maar vind ZwArt prachtig! En met mij velen. Durf toch eens te genieten!


  ⚠️ Meld

 4. Met de inspanningen van de provincie worden dagelijks journaalsitems gemaakt van festival ZwArt. Dat is toch mooi! Inwoners van heel Overijssel kunnen thuis meekijken naar het festival. Vandaag trouwens de eerste -gratis- optredens op het Grote Kerkplein met de voorstelling van de firna weijland als klapper!


  ⚠️ Meld

 5. Kunst en cultuur is iets om te koesteren inderdaad. Niet om financieel uitgebuit te worden.

  Veel vrijwilligers, geld krijgen van de Provincie en gemeente en toch nog gemiddeld 7,50 euro vragen voor een (buiten) voorstelling.

  Goed dat de geld kraan wordt dicht gedraaid.


  ⚠️ Meld

Reageer