Onderzoek verlenging trambaan

Zwolle – Er komt een onderzoek naar het verlengen van de toekomstige trambaan tussen Zwolle en Kampen. Dat meldt de gemeente Kampen.

De treinverbinding Kampen-Zwolle wordt in 2013 opgebouwd tot een tramlijn. Onderzocht wordt of deze lijn ook rendabel is als deze wordt verlengd. Dan zouden ook de Isala Kinieken in Zwolle en het nieuwe station Kampen, langs de Hanzelijn, erop aangesloten kunnen worden. Het onderzoek kost circa 25.000 euro en is naar schatting eind dit jaar afgerond.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Kan dan mooi onder de grond of door de lucht , verder toch geen ruimte meer , waar kan ik die 25000 euro ophalen , of zijn er betere ideeën ???? misschien via de ijsbaan en dan door de weilanden .


  ⚠️ Meld

 2. Wat mankeert er nu aan de trein naar kampen? ik zou zeggen, laat die wat langzamer rijden en bouw een paar haltes onderweg.


  ⚠️ Meld

 3. En hoe zit het met het stationnetje in Zwolle zuid waar toen ook voor gepleit was in de buurt van het winkelcentrum.Daar is nog over gesproken bij de gemeente en prorail maar hoor er niets meer over.laat het lijntje maar eindigen in ZWollezuid


  ⚠️ Meld

 4. zou mooi zijn, hoef ik niet te fietsen naar mn werk vanuit Stadshagen als de lijn zich daar opsplits richting Isala Klinieken 🙂


  ⚠️ Meld

 5. @Annet : Dat kan niet, vanuit Kampen naar Zwolle gaat het omhoog, en de trein zou dan vanuit stilstand niet meer de ‘berg’ opkomen. Vandaar dat er een andere oplossing moest komen.

  Dat is wat ik er nog van weet uit de mediaberichten.


  ⚠️ Meld

Reageer