Laatste kans te stemmen op mooiste Bijbelverhaal

Zwolle – De afgelopen weken zijn in een groot aantal winkelcentra van Zwolle teams van ‘De 10 mooiste Bijbelverhalen’ actief geweest om Zwollenaren te vragen naar hun mooiste Bijbelverhaal. Bijna 20 aangesloten Zwolse kerken doen mee om hun stadsgenoten te vragen welk verhaal uit de Bijbel hen het beste is bijgebleven of voor hen veel waarde heeft. Daarnaast wordt er ook via de website druk gestemd. In totaal zijn er al ruim 3000 stemmen uitgebracht.

Aanstaande zaterdag zal een groot team van vrijwilligers in het centrum van Zwolle het winkelend publiek vragen naar hun mooiste Bijbelverhaal. Tegelijkertijd zijn ook in de wijk Kamperpoort mensen actief op straat aan het enquêteren. Deze dag hebben Zwollenaren dus nog volop de gelegenheid om mee te stemmen. Na de laatste actieweek in Diezerpoort, waar ook een groot aantal kerken samen met deze actie bezig zijn, wordt de telling van de stemmen gestart en zal er een lijst met mooiste Bijbelverhalen van Zwolle uit komen. Grote kanshebbers om hoog te eindigen zijn bijvoorbeeld de Bijbelverhalen over Ruth, de ark van Noach, Jona, Jozef en het verhaal van David en Goliath. Maar gaan deze verhalen de top 10 halen? Zaterdag zullen er nog heel wat stemmen bij komen, dus de strijd is nog lang niet gestreden!

Vanaf 10:00 uur tot ongeveer 15:00 uur zullen de enquêteurs aanwezig zijn in het centrum van Zwolle. Met als uitvalsbasis het plein voor de Broerenkerk. Het verzamelen van de stemmen gaat door tot zaterdag 16 juli. Daarna worden de stemmen geteld. Op 1 september wordt de top 30 bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het Dominicanenklooster. Ook zal daar het verhaal bekend worden gemaakt dat op de 10e plaatst is geëindigd. Dit verhaal staat vervolgens in de maand september centraal in allerlei activiteiten die door de deelnemende kerken worden georganiseerd. Daarna wordt er elke maand weer een nieuw verhaal uit de top-10 onthuld. Totdat in juni 2012 het verhaal bekend wordt gemaakt dat op de eerste plek staat. En dan zijn de 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle bekend. We sluiten dit af met een grote manifestatie waarin alle verhalen in allerlei vormen de revue weer passeren.

Dus iedereen die nog mee wil stemmen: Kom zaterdag naar het centrum of naar de wijk Kamperpoort om je stem af te geven bij onze enquêteurs. Of bezoek de website www.de10mooistebijbelverhalenvanzwolle.nl . Iedereen die mee stemt kan ook nog een prachtig exemplaar van de Bijbel winnen!

Artikel delen:

Reageer