Het weer: veel bewolking

Zwolle – Donderdag krijgen we te maken met een vertrouwd weerbeeld. In de ochtend ontstaan er steeds meer stapelwolken, met daar tussendoor ook zonneschijn. In de middag neemt de bewolking verder toe en ontstaan vooral in het noorden van het land enkele buien, met kans op onweer.

 06-07-2011_weerfoto_station_zwolle.jpg

Station Zwolle

Tegen de avond volgen er ook een paar buien vanuit het zuidwesten. In het midden van het land is de kans op droog weer het grootst. Bij een overwegend matige wind uit het zuiden tot zuidwesten komen de maxima uit tussen 20 graden aan de kust en lokaal 24 graden in het zuidoosten van het land. In de avond klaart het in het binnenland breed op en blijft het droog, maar langs de kust trekken nog een paar buien die af en toe ook de westelijke provincies aandoen. Vrijdag lijkt het weerbeeld op dat van donderdag, maar de buien lijken dan wat fanatieker. De zon laat zich niet verjagen en laat zich tussen de buien door zeker zien. Het wordt dan gemiddeld 21 of 22 graden.

Zaterdag blijft het licht wisselvallig weer met een mix van wolkenvelden, enkele zonnige perioden en af en toe een bui.

De dagen daarna valt de neerslagkans wat lager uit door een zwak hogedrukgebied ten westen van Nederland. De wind draait meer naar het noorden en daardoor wordt het aan de kust net wat frisser.

Artikel delen:

Reageer