FC Zwolle Vrouwen opent tegen ADO Den Haag

Zwolle – FC Zwolle Vrouwen opent het nieuwe seizoen op vrijdag 2 september met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, de ploeg die vorig jaar tot de laatste speeldag streed om de titel. De week erna, staat de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Nieuw dit seizoen is dat er ook ontmoetingen met Belgische tegenstanders op het programma staan.

Na het afhaken van Willem II en Telstar dat de licentie van AZ heeft overgenomen, bestaat de Eredivisie Vrouwen nog uit zeven teams. Uiteindelijk is besloten om anderhalve competitie te gaan spelen, oftewel 18 wedstrijden en waarbij dus drie keer tegen elkaar speelt. Daardoor is er ruimte in de speeldagenkalender. Bovendien heeft de Eredivisie Vrouwen te maken met de agenda van Oranje. De KNVB heeft daarom een aantal data vastgesteld, waarop tegen Belgische tegenstanders wordt gespeeld. Tegen wie is nog niet bekend.

Verder kunnen de zeven eredivisieploegen gebruik maken van de mogelijkheid om te spelen tegen het KNVB Talenten Team, bijvoorbeeld wanneer een ploeg vrij is in verband met het oneven aantal ploegen in de competitie. Het KNVB Talent Team is bedoeld om talentvolle speelsters van Nederland in de eindfase van hun ontwikkeling op te leiden tot topspeelsters en is ondergebracht bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam (CTO Amsterdam).

De Vrouwen van FC Zwolle sluiten zaterdag het eerste gedeelte van de voorbereiding af met een oefenwedstrijd in het stadion tegen FCR Duisburg 2, aanvang 16.00 uur. Het betekent de vierde wedstrijd in drie weken voorbereiding. Eerder werd een Fries Regioteam met 3-0 en werden zowel Be Quick’28 als ON Groningen met 6-0 verslagen. Op maandag 1 augustus begint de voorbereiding weer richting de eerste competitiewedstrijd op vrijdag 2 september. Het volledige Eredivisieprogramma – naast oefenwedstrijden en gegevens van de selectie – is ook terug te vinden op de website van FC Zwolle, onder het kopje Vrouwen. Tot slot is FC Zwolle Vrouwen te volgen op Twitter: #FCZwolleVrouwen.

Artikel delen:

Reageer