SWZ toont ‘voorlichtingsfilm groot onderhoud’ in Zwolle

Woningstichting SWZ gaat voor kwaliteit en wil dat haar huurders prettig wonen. Om bewoners nog beter te informeren over de door hen te verwachten overlast bij groot onderhoud is het idee ontstaan daar een voorlichtingsfilm over te maken. Beeld en geluid zeggen namelijk vaak meer dan 1000 woorden. Niet alleen de overlast wordt getoond, maar ook het mooie resultaat. Daarom is SWZ, in samenwerking met JJ Video en een huurdersfamilie, de afgelopen maanden bezig geweest om filmopnames te maken van hoe het er werkelijk aan toe gaat bij een groot onderhoudproject. Op 10 april is de film voor de eerste maal aan huurders getoond die groot onderhoud tegemoet gaan.

Huurders worden door SWZ altijd uitgebreid geïnformeerd over wat ze bij groot onderhoud kunnen verwachten. Toch merkte SWZ dat woorden onvoldoende weergaven wat groot onderhoud betekent. Daarom is er nu een film gemaakt die aan huurders, die het groot onderhoud in hun woningen nog moeten ondergaan, duidelijk maakt wat groot onderhoud gedurende enkele weken betekent. Van ‘hoe werkt een woningopname’ en ‘wat doen we bij klachten’ tot geluid- en stofoverlast en de hoeveelheid werkmensen die in die periode over de vloer komen. Ook belangrijk is dat huurders zich alvast een goed beeld kunnen vormen hoe hun woning er op vooruitgaat.

Op 10 april werd de nieuwe voorlichtingsfilm voor het eerst aan een groep bewoners getoond waarvan de woningen binnenkort groot onderhoud krijgen. Tijdens deze voorlichtingsavond in een modelwoning aan de Assendorperdijk reageerden bewoners erg positief op de film. Ze gaven aan dat duidelijker is geworden wat ze kunnen verwachten bij groot onderhoud.

De film bevat een voorwoord door directeur Eddy Veenstra, beelden van de woonsituatie vooraf, de woningopname, de sloopfase, het montagewerk, het schilder- en tegelwerk, de eindschoonmaak en de oplevering. De film geeft een goed beeld van de werkelijkheid. Geluid- en stofoverlast en te maken keuzes worden heel duidelijk, maar de film laat ook zien hoe de woning door groot onderhoud een ware metamorfose ondergaat waar bewoners vaak erg blij mee zijn. 

Artikel delen:

Reageer