Duitse delegatie verdiept zich in fietsbeleid Zwolle

Zwolle – Zwolle trekt internationale aandacht met de wijze waarop de stad fietsers van dienst is. Een grote delegatie politici en beleidsbepalers van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen is vrijdag 08 juli te gast bij de gemeente. Het informatieve programma bestaat voor het grootste deel uit een fietstocht door Zwolle.

De Duitse delegatie wil graag meer weten over hoe Zwolle zo’n fietsvriendelijke stad is geworden. De Overijsselse hoofdstad mag zich dé fietsstad van Nederland noemen: de helft van alle ritten in de stad wordt met de fiets gemaakt – het hoogste percentage van het land. De Duitse bestuurders en beleidsmakers, 21 personen in totaal, krijgen een presentatie van verkeerswethouder René de Heer en stappen daarna zelf op de fiets. Ze rijden tussen 10.30-14.30 uur langs een aantal locaties in de stad waar duidelijk te zien is welke voorzieningen de gemeente zoals voor fietsers uit stad en regio heeft gerealiseerd of op dit moment realiseert. Het gaat dan bijvoorbeeld om tunnels onder de Ceintuurbaan, de fietsenstalling op het Meerminneplein en het fietspad op de nieuwe spoorbrug tussen Overijssel en Gelderland.

Wethouder René de Heer: “Zwolle werkt al decennia lang aan goede voorzieningen voor fietsers. Denk aan de scheiding van onze belangrijke fietspaden en wegen voor andere vervoerstypes. Of aan fietsvriendelijke tunnels – waardoor bijvoorbeeld ook autoverkeer beter door kan stromen. En natuurlijk onze fietsstraten, waarmee fietsers over een ‘rode loper’ uit alle windstreken comfortabel van de buitenwijken naar het stadshart kunnen komen.” De Heer is blij met de internationale aandacht: “Ons verkeersbeleid is natuurlijk met name bedoeld voor Zwollenaren en onze bezoekers uit de regio. Maar blijkbaar doe we dat zo goed dat ook buitenlandse bestuurders iets van ons willen leren. Dat is mooi. Als gastvrije gemeente ontvangen we onze Duitse buren vrijdag met alle egards.”

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Jammer dat ze dan de fietsenstalling bij het station overslaan. 🙂

  En hopelijk hoeft de delegatie niet regelmatig te wachten voor de veel milieuvriendelijkere stadsbussen die bij stoplichten automatisch voorrang krijgen op al het andere verkeer (ook de fietsers).

  Niet (of semi-) serieus bedoeld hoor! Verder is het prima fietsen in Zwolle.

  Ps
  Alleen nog 1500 euro boete voor de personen die in het weekend, en daarbuiten, hun glas op de fietspaden gooien.


  ⚠️ Meld

 2. Alleen nog 1500 euro boete voor de personen die in het weekend, en daarbuiten, hun glas op de fietspaden gooien.

  Helemaal mee eens! Dat is zooooo vervelend!


  ⚠️ Meld

Reageer