Leerlingen van JenaXL geven Zwolle een Upgrade!

Zwolle – Dertig leerlingen van de school Jena XL komen in actie voor een betere wereld. In een programma van drie dagen bedenken zij samen met COS Overijssel, centrum voor internationale samenwerking, ludieke acties in het kader van het landelijke jongerenproject Upgraden.nu.

Dit project, uitgevoerd door acht COSsen in Nederland, stimuleert jongeren het heft in eigen handen te nemen en stelt eenieder die participeert de vraag: ‘wat doe jij voor een betere wereld?’ Het programma richt zich op jongeren in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar. Zij voeren positieve Upgrade-acties uit om de wereld een beetje beter te maken.

Woensdag 13 juli zal Zwolle zien wat de leerlingen van Jena XL hebben bedacht. Via de website www.upgraden.nu en twitter wordt verslag gedaan met foto’s en filmpjes. Upgraders zijn jongeren die opvallende acties uitvoeren in het land. Een Upgrade-actie, is een positieve actie – groot of klein – die bijdraagt aan een betere wereld. Jongeren complimenteren bijvoorbeeld een bedrijf dat investeert in een schoner milieu met grote spandoeken. Of steken medewerkers van een vrouwenrechtenorganisatie een hart onder de riem. Of ze vervangen de koffie in een school of bedrijf door ‘eerlijke’ (Fairtrade) koffie. Er is van alles mogelijk.

Op de website www.upgraden.nu is te zien welke acties er al plaatsvonden in het land. De Upgrade-actie in Zwolle wordt georganiseerd in het kader van de Maatschappelijke Stage en ondersteunt door COS Overijssel.

Artikel delen:

Reageer