Zwolse Beachsportdagen van start

Zwolle – Donderdag zijn de 1e Zwolse Beachsportdagen van start gegaan. Overdag hebben verschillende scholen uit basis- en speciaal onderwijs kennis gemaakt met de ontwikkelde beachvarianten van voetbal, volleybal, handbal, basketbal en tennis. Heel bijzonder waren de leerlingen met een beperking van De Twijn die donderdagmorgen succesvol in het zand actief waren tijdens hun sportdag op sportpark De Pelikaan.

Vrijdag 8 juli a.s. zullen overdag onder toeziend oog van vertegenwoordigers van sportbonden en NOCNSF wederom scholen kennismaken met de verschillende beachvarianten waarna ’s avonds wordt afgesloten met demo’s beachkorfbal van 18.30- 20.00 uur met korfbalvereniging Oranje Zwart en beachhockey met ZMHC van 20.15 tot 21.30 uur. Belangstellenden kunnen langskomen en gratis kennismaken met deze sporten. Zaterdag 9 juli a.s. kan de jeugd tot 14 jaar van 9.00 uur tot 10.30 uur zonder opgave vooraf, deelnemen aan Beach Soccer Junior met wedstrijdjes en gratis kennismaking met deze nieuwe sport waarna ’s middags enkele landelijke eredivisie-teams het tegen elkaar opnemen in de reguliere KNVB beach soccer competitie. Het samengestelde en hooggeklasseerde eigen Pelikaan Beach Soccer Zwolle team speelt om 13.00 uur thuis tegen B.S.W.W. en om 16.00 uur tegen de landskampioen van 2010 Augustin-BDU Tiel. Het bezoek aan deze wedstrijden van 3×12 minuten is gratis.

De 1e wedstrijd van Pelikaan zal ook worden bijgewoond door vertegenwoordigers van de fracties in de Zwolse gemeenteraad die ’s ochtends een presentatie bijwonen waarin de resultaten van de NOCNSF proeftuin worden besproken. Naast Beach Soccer kan tussen 13.00 en 17.00 uur ook kennis gemaakt worden met de nieuwe rage Bossaball, een spectaculair balspel op luchtkussens en trampolines. Van 18.30 uur tot 20.30 uur geeft handbalvereniging sv Zwolle beachhandbal-demo’s voor jeugd en senioren. Ook hierbij zijn liefhebbers van harte welkom te komen kijken of zelf kennis te maken met deze ontwikkelde handbal-variant.

Zondag 10 juli a.s. staan de Beachsportdagen ter afsluiting in het kader van bedrijfssport en wordt afgesloten met een Horeca Beachvolleybal Toernooi. Vanaf 13.00 uur zullen Zwolse horeca-bedrijven het in zelf samengestelde teams tegen elkaar opnemen waarna het toernooi wordt afgesloten met een barbecue. Opgave hiervoor is nog mogelijk tot zaterdagmiddag 13.00 uur via www.buitengewoonsporteninzwolle.nl De Zwolse Beachsportdagen worden georganiseerd in het kader van de afsluiting van de NOC*NSF proeftuin status en maken zichtbaar wat er de afgelopen vier jaar in Zwolle is ontwikkeld qua beachsporten alsook op het gebied van mogelijkheden van een dergelijke multifunctionele en professionele beachsportaccommodatie.

Artikel delen:

Reageer