Het weer: droog

Zwolle – Vrijdag heeft het westen met vrij veel bewolking te maken. Op de meeste plaatsen is het droog, maar heel lokaal kan een beetje neerslag vallen. In het oosten komen zonnige perioden voor en blijft het droog.

07-07-2011_weerfoto_bergklooster.jpg

Bergklooster

Later op de dag ontstaan stapelwolken en in de middag volgen in het noorden van het land een aantal lichte buien. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten en daarbij komt de temperatuur uit tussen 19 graden langs de kust en 22 of 23 graden in het (zuid)oosten van het land. In de avond blijft het niet droog. Vanuit het zuidwesten trekt een buiengebied over het midden en westen van het land. Daarbij is een enkele onweersbui niet uit te sluiten.

Zaterdag is het wisselend bewolkt met wolkenvelden, enkele zonnige perioden afgewisseld door buien. De matige tot vrij krachtige zuidwestenwind draait in de middag meer naar het westen en de maxima liggen rond 21 graden.

Zondag is de kans op een bui een stuk kleiner. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en de temperatuur loopt op naar 20 graden in het noordwesten tot 25 lokaal in Limburg.

Artikel delen:

Reageer