Van Dort vertelt in HCO over ‘Een Hongerwinter’

A.s. zaterdag 14 april is het 62 jaar geleden dat Zwolle werd bevrijd. ’s Middags is verhalenverteller Erik van Dort aanwezig in het Historisch Centrum Overijssel, waar hij het verhaal ‘Een Hongerwinter’ gaat vertellen. Het speelt in de oorlogswinter van 1944-1945.

Van Dort neemt zijn publiek een half uur lang mee op de hongertocht van een ‘etenshaler’ die vanuit het westen naar het oosten van Nederland trekt, om daar enig voedsel te bemachtigen voor het thuisfront. De IJsselbrug, die leidde naar ‘Het beloofde land achter de IJssel’, speelt in dit verhaal een cruciale rol. De voorstelling vindt plaats in het Historisch Centrum Overijssel, ingang aan de Van Wevelinkhovenstraat t.o. de parkeergarage Diezerpoort. Het verhaal begint om 15.00 uur, de toegang is gratis.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zeer interessant! Hoop dat er ook ooit nog eens een boek/fotoboek/dvd of zo komt van Zwolle in WO-II.
    Heb me vandaag door een Drent laten wijsmaken dat er in Drenthe heel veel NSB-ers terrecht zijn gekomen. Wist al een voorbeeld van een ex-bekende Nederlander die idd die weg is gegaan. Maar weet eigenlijk niet eens of hij een NSB-er was of zijn ouders. Hoe dan ook: vind dat wij als “Zwollenaren for live” recht hebben op volledige documentatie over die zwarte periode in onze favoriete stad. Weet dat oa Wapenveld (toch vele malen kleiner), in elk geval, een tentoonstelling en boek aan die gruwelijke tijd hebben besteed. Misschien is er al eea, dan zou het handig zijn het hier te vernemen. Wat betreft de bijeenkomst, misschien eens een keer wat anders als WVF-1 as zaterdag?

    Vind de slogan van de bevrijdingscomit?©’s zo goed “Opdat wij nooit vergeten”!!

    —-een bevrijdingskindje—-


    Maak melding

Reageer