Man rijdt onverzekerd en zonder rijbewijs op bromfiets

Zwolle – Een 41-jarige bromfietser uit Zwolle werd op donderdagavond 7 juli staande gehouden op de Van Wevelinkhovenstraat.

De man bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Daarnaast bleek de bromfiets waarop hij reed onverzekerd te zijn. Voor beide zaken kreeg de man proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Bijzonder…als je voor een bepaald jaar geboren bent hoef je niet eens een examen te doen, maar kun je je rijbewijs gewoon na betaling afhalen. (Voor mij gold dat toen al en ik ben 33, dus voor deze mijnheer moet dat in ieder geval gelden volgens mij.)


  ⚠️ Meld

 2. Bij mijn weten was dat een overgangsregeling, en bestaat die mogelijkheid niet meer. Maakte je dus geen gebruik van de toenmalige mogelijkheid om op grond van je leeftijd een rijbewijs AM te halen, dan zul je nu of zelf examen moeten gaan doen, of een vrijstelling hebben op grond van het reeds behaalde rijbewijs B of A. (Auto of Motor)

  http://www.cbr.nl/1023.pp

  Groet van Quesjer


  ⚠️ Meld

 3. Nog even doorgezocht:

  Er was vanaf 1996 het Bromfietscertificaat. Dat kon je gratis ophalen als je voor 1980 geboren was. of anders het examen halen. (alleen theorie) Dat certificaat is vervallen per oktober 2006 en was om te ruilen tot oktober 2009 voor het rijbewijs AM dat er voor in de plaats is gekomen. Tegenwoordig (sinds januari 2010) bestaat het examen naast het theorie-gedeelte ook uit een praktijk-examen, wat je pas mag doen als je de theorie in bezit hebt. Dat mag je sinds 15 juni 2011 al vanaf 15.5 jaar halen. (gedoogregeling) Het praktijkexamen blijft vanaf 16 jaar. Met rijbewijs AM mag je alles besturen wat onder 50 cc, 4 Kw en onder 350 kilo valt. (Breomfiets, brommobiel, quad, trike) Gewicht accu-pakket uitgezonderd bij electrische voertuigen.
  Leuk aardigheidje: Van 1957 tot 1958 mocht je geen buddyseat op je bromfiets hebben. Het was immers een Fiets met Hulpmotor, en op een buddyseat kon je niet fietsen, daar was toch echt een zadel voor vereist! Maar de regel bleek na een jaar alweer onrealistisch en werd weer ingetrokken…..


  ⚠️ Meld

Reageer