Entree nieuw Isala krijgt ‘stalen bos’

Zwolle – In en vóór de centrale hal van het nieuwe ziekenhuis van de Isala Klinieken staan wel heel aparte witte en paarse staalconstructies. Wat doen die daar en blijven ze zichtbaar als de nieuwbouw klaar is?

hoofdingangisala.jpg

De grote, witte Y-vormige staalconstructies zijn de steunpilaren van de verdiepingen erboven. Deze nemen minder ruimte in beslag dan de gewone kolommenstructuur (steunmuren) van de nieuwbouw. Als je de kolommen van de twee bovenliggende verdiepingen zou doortrekken naar de begane grond, zou in de hal elke vijf meter een kolom staan. Dat is zeer onpraktisch en ziet er niet fraai uit. De Y-vorm is ruimtebesparend en past prima in het organische ontwerp van het ziekenhuis. Als je de hal in kijkt, doen de pilaren een beetje denken aan een bos. Dit ‘bos’ blijft straks zichtbaar.

Paarse glasgevel

Tegen de paarse metaalconstructie vóór de pilaren komt de glasgevel van de centrale hal. Het metalen frame zorgt ervoor dat de gevel stevig blijft staan. De frivole vormen volgen de verschillende stijlen van de kozijnen in de gevel. Als de entree straks klaar is, blijft de paarse constructie van binnenuit zichtbaar. Maar niet zo prominent als nu, omdat de kozijnen van de gevel dezelfde kleur hebben. Bij de ingang aan de andere kant van de centrale hal komt ook zo’n paarse glasgevel.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Schitterend!!, willen ze er niet nog een groot ‘oog” op het dak bij hebben? ik weet er nog wel eentje.:):)


  ⚠️ Meld

 2. Mooi hoor gewoon nog meer superdingen maak het lux jo gewoon net als al die scholen die schreeuwen met die mooie luxe de mooiste gebouwen van nl
  personeel is zo duur he gr ronnnn  ⚠️ Meld

 3. Als de steunbalken maar beter houden dan bij Twente. Door de bomen zien we het bos wellicht. Nee hoor ik vind het heel mooi! Ben ook al bij de rondleiding geweest.


  ⚠️ Meld

 4. Kan allemaal wel mooi zijn die bouw maar kost ook wat in een tijd van dat de zorg moet bezuinigen.Verder hoop ik dat ik er nooit hoef tevliggen voor iets ernstigs


  ⚠️ Meld

Reageer