Herman Brood was voor even terug in Zwolle

Zwolle – Het was zaterdag feest voor de fans van Herman Brood en The Wild Romance! Het optreden van The Wild Romance inclusief de Bombita’s zaterdagavond op het Van Eigen Bodem Festival was legendarisch. Zo vaak treden de oude makkers van Brood niet op in het land. Voor Zwolle, de geboortestad van Herman Brood, werd natuurlijk een uitzondering gemaakt. Het was weer ouderwets rocken voor de liefhebbers van Brood, maar de animo hiervoor viel enigszins tegen. Amper het halve Rodetorenplein was gevuld.

veb11_16-1.jpg

Zwollenaar Herman Brood, de lievelingsjunk / kunstenaar / entertainer en icoon voor menige podia bezoeker in de jaren 70-80-90 en immer vergezeld door zijn vaste The Wild Romance, bereikte in zijn hoogtijdagen moeiteloos de U.S.A. Billboards met de hits Saturday Night en Never be Clever, maar ook in ons kikkerlandje is Brood nog steeds een legende. Dat Brood anno 2011 nog steeds niet dood is, blijkt wel dat zijn Wild Romance het nog steeds goed doet en voor de wind gaat. Iets Brood alleen maar goed gedaan hebben. Herman Brood was een man van de publiciteit en statements, kunst en Rock en Roll.

veb11_3-1.jpg

veb11_5-1.jpg

veb11_4-1.jpg

Zaterdag was Herman Brood, bijna 10 jaar na zijn fatale sprong van het Hilton op 11 juli 2001, weer een beetje terug in Zwolle. Exclusief vergezeld door de originele achtergrond zangeressen Lies Schilp en Inge Bonthond ook bekend als de Bombita’s.

veb11_2-1.jpg

Dat Brood tegenwoordig niet meer meedoet met The Wild Romance moge duidelijk zijn; daarentegen staan Dany lademacher, Ruud Englebert, J.W. van Holland en Ramon Rambeaux op het podium met frontman Stick, die wel een Brood in de dop lijkt, maar een persoonlijkheid op zich is. Iemand waar Herman Brood ooit over zei: "..You can’t fake the real thing, but your damn close…".

veb11_1-1.jpg

veb11_6-1.jpg

veb11_7-1.jpg

veb11_8-1.jpg

veb11_9-1.jpg

veb11_10-1.jpg

veb11_11-1.jpg

veb11_12-1.jpg

veb11_14-1.jpg

veb11_15-1.jpg 

veb11_13-1.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Het concert was werkelijk te gek 😀 Wat een power hebben die oude rotten nog zeg!! Jammer dat het zo snel weer voorbij was. Dit was wel even heel wat anders dan de mixers Armin van Buuren of Jacob TV 😛


    ⚠️ Meld

  2. Was inderdaad te gek!
    En ook de ode van T.I.M. in saturday night was echt niet mis!
    Herman had dat gaaf gevonden 🙂


    ⚠️ Meld

Reageer