Huis te klein

Zwolle – Nog even en het nest is niet groot genoeg meer voor deze 3 jonge Boerenzwaluwen. Het zal niet lang duren en dan vliegen ze uit. Het nest is opgebouwd uit modder en plantenresten en wordt bijna altijd tegen een gebouw aan ‘gemetseld’.

ap_weblogzwolle_10juli2011.jpg
Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

De boerenzwaluw is een behendige vlieger die zich in de vlucht maar met moeite laat volgen. Insecten vormen het voornaamste voedsel en worden in de vlucht gevangen. De gevangen insecten blijven hangen in de snavelborstels, borstelige haren bij de snavelwortel. Afhankelijk van het weer jaagt de boerenzwaluw hoog in de lucht of laag bij de grond. De boerenzwaluw overwintert in Afrika ten zuiden van de Sahara. (info: internet)

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Niks ten nadele van het artikel, maar wel even een opmerking over de bronvermelding. Zols nu vermeld staat waar de informatie vandaan komt: (info:internet) is net zoveel zeggend als: deze informatie komt uit ‘een’ boek, of ‘deze informatie is afkomstig vanaf de aarde/vanuit het heelal, etc.

    Mijn suggestie is hierin dan ook: laat een dergelijke bronvermelding voortaan achterwege, of doe het goed en noem dan de bron daadwerkelijk, in dit geval het geraadpleegde internetadres.

    Voor de rest: blijf doorgaan met die mooie en verrassende foto’s! 😀

  2. De boerenzwaluw nestelt BINNEN in stallen. De huiszwaluw nestelt zoals u beschrijft. Beide soorten overwinteren inderdaad bezuiden de Sahara (tot aan Zuidafrika aan toe)

Reageer