Veel Zwols blauw aanwezig op podium steprace

Den Helder/Zwolle – Op zaterdag 9 juli 2011 werd voor het derde achtereenvolgende jaar een duurwedstrijd voor steppers gehouden aan de zee bij Den Helder (Huisduinen).

Terwijl onderweg ernaar toe veel regen neerdaalde, scheen het zonnetje aan de kust. Anders dan voorgaande jaren was dat de race nu compleet aan de buitenkant van de dijk, dus pal aan zee) werd gereden i.p.v. zowel binnen- als buitensdijks. Dit zorgde ervoor dat de steppers de hele race te maken hadden met de elementen van de zee; windkracht ZW 4 tot 6. Een pittige race waar veel duurvermogen en kracht bij nodig is. De jeugd reed resp 10 en 20 km en de heren en dames 40 km. Vanuit Zwolle reisden een zevental steppers af om te strijden in deze race.

Reijer van Harten (heren pupillen ) reed één ronde en wist als 2e te finishen. De dames Zwannet van Dijk en Judith Steenbergen streden in dezelfde categorie (dames cadetten) en streden over 20 km tegen hun medestanders. Beide dames behaalden het podium: Judith op de 2e plaats en Zwannet op de 3e plaats. Van deze beide dames reden hun broers ook mee. Helaas moest Jonathan Steenbergen afhaken. Gelmer van Dijk heeft gestreden bij de heren junioren en finishte als 2e. Bij de veteranen reden Arie en Mary Folkers mee. Zij hebben beide evenzo de finish weten te behalen; Arie als 7e bij de heren veteranen en Mary als 4e bij de dames veteranen.

De steppers van Stepteam Zwolle maken zich klaar om mee te gaan doen tijdens het Europees Kampioenschap, dit jaar gehouden in Woudenberg e.o. op 28, 29 en 30 juli.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Jammer geen foto. Kon er geen foto geleend worden van de webloggers uit Den Helder?

    Begrijp natuurlijk dat de fotografen niet afreizen naar Den Helder.


    ⚠️ Meld

Reageer