SP wil fractievergoedingen halveren

Zwolle – de SP in Zwolle wil dat de fractiebudgetten van de politieke fracties in de gemeenteraad worden gehalveerd. Hiervoor zal de partij aankomende maandag een voorstel indienen. Naast de individuele vergoeding van raadsleden krijgt elke fractie een apart budget om de kosten van het politieke werk te betalen.

SP 3.jpg

Onlangs zijn er grote bezuinigingen op sociale zaken aangekondigd door het stadsbestuur, waardoor de meest arme gezinnen in Zwolle geld moeten inleveren of niet meer kunnen deelnemen aan sport of cultuur. Deze bezuinigingen werden aangekondigd met de termen dat we voor een ‘grote veranderopgave’ staan en er een ‘paradigmawisseling’ moet plaatsvinden

SP raadslid Frank Futselaar: ‘De SP stelt voor om ook voor de raadsfracties een ‘grote veranderopgave’ te ondergaan en een ‘paradigmawisseling’ te laten plaatsvinden door het fractiebudget van elke fractie te halveren.’

Volgens de SP is het goed als politieke partijen ook naar zichzelf kijken als het gaat om de bezuinigingen in de stad. Futselaar: ‘We kunnen als raadsleden niet zomaar toekijken hoe er wordt bezuinigd op de Zwollenaren en maatschappelijke organisaties in de stad en er her en der voorzieningen in de stad worden geschrapt. We moeten ook zelf ons steentje hierin bijdragen.’

 

MOTIE

Betreft : Vergoeding raadsfracties

De Raad van de gemeente Zwolle in vergadering bijeen op vrijdag 11 juli 2011. Aan de orde de Perspectiefnota 2012.

overwegende dat:

•§  De gemeente Zwolle, inclusief haar raadsfracties, staan voor een grote ‘veranderopgave’;

•§  Het merendeel van de Raad zich heeft uitgesproken voor een ‘paradigmawisseling’ als het gaat om sociale zaken, die gepaard gaat met een forse bezuiniging.

•§  Ook wat betreft de Raad een beleid van activering, integraliteit en synergie op zijn plaats is.

Besluit:

•§  het budget voor fractievergoedingen per 2012 te halveren.

En gaat over tot de orde van de dag;

Namens de SP fractie,

Frank Futselaar

 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Een “paradigmawisseling” ???
  Is dit verkapte 18-letterlingo puzzelwoord de nieuwe norm.
  Ik dacht dat ons nieuwe kabinet alleen goedkoop racisme voor de massa bracht om Henk en Ingrid (sorry Henk en sorry Ingrid …) vervolgens geheel kaal te bezuinigen. Gespeend van kunst en cultuur verder in een killer wordend klimaat van populistische prietpraat en doemdenkende dreigtaal naar onze mohamedaanse medemens.
  Niets is minder waar, … het is slechts een PARADIGMAWISSELING.
  Slaap gerust verder, er is nochtans niets aan de hand. Uw regering borduurt verder, op naar de volgende “paradigmawisselingsfase”.


  ⚠️ Meld

 2. Goed punt van de SP. Bezuiningen zijn er overal dus ook in de ambtenarij.

  Paradigmawisseling. Wat een woord.

  En arme degi. Tijd om te verhuizen, jonk. Dan hoeven ik dat soort prietpraat wat rechtstreeks gekopieerd is uit een bepaalde hoek, niet te lezen.

  Kom met iets originelers dan het napraten van anderen. Dat doen Henk en Ingrid ook.

  Ow, en haal racisme nou niet eens door elkaar met discriminatie. Dat zijn echt twee verschillende dingen.

  Gr.


  ⚠️ Meld

 3. Paradigma
  Zienswijze, filosofisch uitgangspunt, grondhouding, wereldbeeld. Zeer breed inzetbaar. ‘Ik merk het al, u zit nog vast in uw oude mindset’, roept de visionaire consultant tegen een glazig kijkende klant. Niets aan de hand, u bent gewoon nog niet klaar voor de paradigma-shift.
  Hij wel…


  ⚠️ Meld

 4. Ik denk dat de Raad het zelf heeft gehad over een paradigmawisseling en dat Frank Funzelaar hier naar verwijst.

  Zienswijzewisseling? Wisseling van een filosofisch uitgangspunt of grondhouding? Wereldbeeldwisseling?

  Denk daarom ook dat paradigma een overdreven woordgebruik is.


  ⚠️ Meld

 5. heel goed idee en ik kan mij zo voortsellen dat er een hoop mensen in de ambtenarij nu zeggen dat ze wat anders willen gaan doen.


  ⚠️ Meld

 6. Tjonge jonge wat knap degi dat je Henk en Ingrid er nog even bij haalt,
  erg orgineel, feit blijft dat de sp steeds meer richting regeringspartijen opschuift waar niks mis mee is bezuinigen moet en zal gebeuren of we het nou leuk vinden of niet.


  ⚠️ Meld

Reageer