Geslaagde afsluiting seizoen Ruitersclub Ritsaert

Zwolle – Het paardrijseizoen van de Zwolse Ruitersclub Ritsaert is op een mooie manier afgesloten. De clubkampioenen zijn in het zonnetje gezet met een grote trofee, terwijl het aanwezige publiek de hele dag kon genieten van prachtige paardensport. Zo stonden er onder meer een kür op muziek en het onderdeel jachtspringen op het programma. Vooral het jachtspringen trok de aandacht van de massaal gekomen mensen.

clubkampioenen_ritsaert.jpg

Dick Baauw is één van de ruiters die meedeed aan het jachtspringen, een onderdeel waarbij de reguliere hindernissen van het springen worden afgewisseld met natuurlijke hindernissen. “Het gebeurt dan ook dat je op het ene moment een normale hindernis neemt om vervolgens over een bak met water te springen”, aldus Baauw. Het jachtspringen bestond uit twee onderdelen, een normaal springparcours en het echte jachtparcours. “Bij het jagen komt het aan op het denkvermogen van de ruiter en de mogelijkheden van het paard. Dat maakt dit onderdeel zo mooi.”

Blaauw legt uit wat hij hier mee bedoelt. “Je kunt kiezen om het parcours zo snel mogelijk te nemen, maar dan zul je over hogere boomstammen moeten dan wanneer je kiest voor een langzamere route. Het ligt eraan of je paard dat aankan en of je dit risico wilt nemen.” Het paard van hemzelf weigerde ook twee keer. “Hij houdt niet zo van water, ha ha”, lacht Baauw. “Bovendien is hij snel afgeleid, dus toen hij wat hoorde aan de rand van het parcours hield hij het voor gezien.”

Naast dit spectaculaire onderdeel werden de clubkampioenen van het afgelopen seizoen gehuldigd. Ze werden beloond met een prachtige grote trofee. Ook werden de winnaars van de vandaag verreden onderdelen gehuldigd. Tot slot sprak voorzitter Henry Riezebos nog een woord van dank aan iedereen die deze dag mogelijk maakte.

Artikel delen:

Reageer