Inge de Wolf en David Kater goud bij NK junioren

Zwolle – Zwols succes, zondag bij de NK Junioren in Alphen a/d Rijn. Met een allerlaatste finalesprong wisselde Inge de Wolf haar, tot dan tot, 2e plaats in voor de kampioensplek bij het verspringen. En hoe! Met 5.77 meter piekte de B juniore op het juiste moment en is zij officieel nederlands kampioen.

De eerste sprongen waren goed, alleen was de afzet voor de balk en de landing nog wat je ingehouden. In de laatste poging klopte het; aldus trainer Marc van der Worp. Deze afstand is tevens een verbetering van het clubrecord. De 200 meter bracht haar in de finale een goede 25.92 sec. en een 5e plaats. Speerwerper David Kater bevestigde alles wat hij in het voorseizoen al heeft laten zien. Met 57.52 meter wierp hij zich onder toeziend oog van trainer Rino Spin in de eerste poging al naar de eerste plaats. De nummers 2 en 3 op meters afstand achter zich latend. Ook hij mag zich het komende jaar nederlands kampioen noemen! Een fraai succes voor de atleten van de Zwolse Atletiek Vereniging P.E.C. 1910.

Er waren dit weekend in Alphen aan den Rijn dit jaar niet veel pec atleten te vinden; bij het kogelslingeren meisjes B slingerde Emma Boeve zaterdag de kogel 37.81meter weg, goed voor een 5e plaats. Leonie Siebert werd 6e met 37.46 meter. Maureen Rots werd zaterdag 4e bij het verspringen met dezelfde afstand als de nummer 3; 5.49 meter. Haar 2e beste sprong bleek minder ver te zijn dan die van Nora Ritzen. Yvette van der Worp spong in dezelfde wedstrijd 5.08 meter ver en op de 100 meter kwam ze tot een sterke 12.69sec. Op de 200 meter kwam Yvette tot 25.73 in de halve finale; In de finale met Jamile Samuel verbeterde zij zich niet meer en werd ze 6e ! Maureen werd 8e op de 100 meter horden met 14.94sec. In de halve finale was zij al sneller : 14.70sec. Paulien Plat liep als meisje C mee bij de B meisjes op de 400 meter. Ze kwam tot een sterke 62.84sec.

Artikel delen:

Reageer