Twee gewonden bij aanrijding op IJsselallee

Zwolle – Een 54-jarige vrachtwagenchauffeur zag op maandagmiddag een naast hem rijdende personenauto over het hoofd toen hij wisselde van rijbaan op de IJsselallee.

01.jpg

Vermoedelijk zat de personenauto precies in zijn dode hoek. De personenauto, bestuurd door een 39-jarige Zwollenaar, sloeg door de aanrijding die hierdoor ontstond over de kop. De brandweer van Zwolle moest ter plaatse komen om het ambulancepersoneel te assisteren bij het zijdelings verlaten van het voertuig. Daarbij werd de nek van de bijrijdster gestabiliseerd zodat ernstig letsel kon worden voorkomen. De bestuurder bleef bij de aanrijding ongedeerd maar zijn 42-jarige echtgenote die naast hem zat klaagde over pijn in haar benen. Zij werd ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

 03.jpg

02.jpg 

04.jpg

05.jpg

De dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) kwam ter plaatse om de sporen van het onderzoek in kaart te brengen. Door het ongeval ontstond er een flinke file op de IJsselallee. Rond drie uur werd de auto door de berger afgevoerd en kon de weg weer in zijn geheel vrijgegeven worden.

07.jpg

08.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Zag het vanuit mijn kantoor en vond de personenauto er nogal vreemd bijstaan zo dwars op de weg. Klap niet gehoord maar zag en hoorde ineens de sirene’s.


  Maak melding

 2. De brandweer is tegenwoordig wel heel erg sel met het losknippen van portieren. in dit geval leek het mij ook volstrekt overbodig om het portier te verwijderren. ik denk dat dat de sensatie drang van sommige brandweerlieden garagnt staat voor dit soort practijken.


  Maak melding

 3. Wat maakt dat uit Annet? Laat ze lekker knippen. Die mensen mogen blij zijn, dat de brandweer er snel genoeg bij is om dit te doen.

  Ik zou liever hebben dat mijn auto open geknipt wordt dan dat ik zelf of mensen in mijn auo welk lichamelijk letsel dan ook hebben.


  Maak melding

 4. Wat het uitmaakt is dat het voertuig per definitie totall loss wordt verklaard, iets wat niet vanzelfsprekend is voor een autoongeluk!


  Maak melding

 5. @Annet, Sensatiedrang is zeker niet aan de orde. De beslissing wordt in samenwerking met de ambulancedienst genomen, ook de ambulancedienst kan niet (tot in berpertke mate) in het lichaam van iemand kijken, en vooral met nek en rugletsel is alle voorzichtigheid geboden. Materiele schade lijkt me ook nog minder van belang dan het lichamelijk letsel.


  Maak melding

 6. Uiteraard id het welzijn van het slachtoffer het allerbelangrijkst, maar het valt op dat je vaak gelijk mannen met grote knipscharen en opengeknipte wrakken ziet op de fotoos


  Maak melding

 7. Tja. Ik heb liever dat m’n auto opengeknipt wordt dan dat ik een dwarslaesie oploop omdat ik uit een auto gehesen moet worden… maar ja. 8)


  Maak melding

 8. Een auto wordt altijd open geknipt op verzoek van de ambulancedienst. Vaak om te voorkomen dat het slachtoffer verder nek- of rugletsel oploopt. Dat heeft niets met sensatiedrift te maken, maar puur met het welzijn van degene in de auto. Trouwens, total loss was hij sowieso al.


  Maak melding

 9. Annet, een auto is vervangbaar; rug- en/of nekletsel is (vaak) blijvend! Zeker als er in het 1e stadium niet goed mee omgegaan wordt. Daarom wordt alle risico’s gemeden. Als mij dit zou overkomen, dan mogen ze mijn auto aan alle kanten losknippen. Dus lekker zo doorgaan in het vervolg.


  Maak melding

 10. Met een heggenschaar kun je weinig beginnen, dus zijn het wat grotere scharen inderdaad. Maar als ze jouw auto heel moeten laten moet je even een sticker op je ruit plakken 😉


  Maak melding

 11. Vergeet niet dat de ambulancedienst een particuliere organisatie is die ook zijn geld moet verdienen: als de ambulance komt, dan MOET je mee.

  Ook al heb je niets en kun je zo de ambulance in lopen. Dit heeft te maken met de ritprijs zodat de ambulancedienst het kan declareren bij de zorgverzekeraars.

  En ze knippen de auto veel eerder dan vijf jaar geleden. Omdat de veiligheidsprotocollen nog overdrevener zijn geworden in mijn optiek.  Maak melding

Reageer