Vader en zoontje gewond na val met snorfiets

Zwolle – Een 42-jarige snorfietser uit Zwolle en zijn 4-jarige zoontje raakten op maandagmiddag 11 juli gewond bij een eenzijdig ongeval op de Goudplevierstraat.

Vermoedelijk was de Zwollenaar met zijn snorfiets tegen de stoeprand gereden, waarna hij ten val kwam. De man lief schaafwonden op aan armen en benen. Het jongetje liep bij het ongeval hoofdletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Gewoon helmplicht voor snorfietsen, dat had een hoop ellende kunnen besparen. Vind trouwens toch dat het verschil tussen snor- en bromfiets steeds kleiner aan het worden is. Je kunt vaak alleen nog aan het verzekeringsplaatje zien wat het is.
    Ik voorspel dat we binnen 10 jaar ook met een helm op de fiets moeten, het zal even wennen zijn maar dan weet je niet anders.
    10 jaar geleden was je toch ook ‘een sukkel’ als je met een helm op een racefiets zat, nu zie je bijna niet anders.


    Maak melding

  2. Is uw kind jonger dan 8 jaar, dan moet hij/zij op een fiets, snorfiets of bromfiets vervoerd worden op een veilige zitplaats. De zitplaats moet voldoende steun geven voor de rug, handen en voeten. Dat is meestal in een door TNO goedgekeurd fietszitje of fietsstoeltje.


    Maak melding

Reageer