Fiets in brand gestoken in portiek Van Ummenstraat

Zwolle – Op dinsdag 12 juli kreeg de meldkamer een melding van een brand in een portiek aan de Van Ummenstraat.

Ter plaatse bleek er een fiets in brand te zijn gestoken. De fiets werd door de brandweer geblust. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Een emmer wat!!! als dat had gekund dan hadden we dat wel gedaan… ik en een buurvrouw zijn door de koolmonioxide in slaap gevallen.. door de rook konden we niet door de voordeur naar buiten… Moesten verplicht op balkon kijken hoe onze kelders verbranden…  ⚠️ Meld

 2. Hm….. je valt in slaap door CO maar weet wel dat je niet door de voordeur naar buiten kon en stond op het balkon te kijken hoe jullie kelders verbrandden?

  Er zijn hier wat dingen die niet helemaal met elkaar te rijmen zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Als je door de de koolmonoxide in slaap valt, dan word je meestal de volgende dag niet meer wakker.

  En hoe kun je een fiets nu in brand steken? De banden?


  ⚠️ Meld

 4. Kan wel hoor, CO is niet per direct dodelijk. Alleen als je blootgesteld blijft worden aan CO, dan kan je dus inderdaad wel komen te overlijden.
  Maar ik vraag me dus af hoe makkelijk je wakker wordt als je door CO in slaap valt.

  Maar goed, CO dus. Gezien er wordt gesproken over kelders en balkonnen, dan gaat er nog meer verkeerd. CO heeft als eigenschap dat het een grotere dichtheid heeft dan lucht. Ik mag aannemen dat ze geen balkon in hun kelder hebben of een kelder op de 1e verdieping of hoger 😛 CO gaat liever omlaag dan omhoog. Dus een CO-vergiftiging op bijvoorbeeld de 1e verdieping terwijl in de kelder een brand is, is ook al wat minder waarschijnlijk.

  Dus hoe komt de CO dan omhoog? En hoe krijg je voldoende CO van een kleiner brandje om dus op een andere, hoger gelegen plaats voldoende concentratie om ervan in slaap te vallen?

  Hoe zijn ze wakker geworden?

  Ander scenario is natuurlijk dat ze in de kelder slapen. Maar hoe komen ze vervolgens op het balkon? Ik neem toch aan dat de brandweer ze niet op het balkon gaan zetten als er iets in de kelder fikt.

  Hoog sensatiegehalte?


  ⚠️ Meld

 5. Wat een mieren..kerij van deze WFvN, heeft deze persoon (m/v) niets beters te doen dan dit soort onzin uit te kramen. Als er brand is en je niet weet wat er gebeuren kan, ben je al lang blij dat de brandweer komt en wil blussen….
  Geen vriendelijke groeten
  hlb  ⚠️ Meld

 6. Natuurlijk ben je blij als de brandweer komt en wil blussen. Mij zie je het omgekeerde niet beweren.
  En hoezo onzin? Misschien wil je dat even uitleggen.


  ⚠️ Meld

 7. Tja, brandbare delen zijn er niet zo gek veel. Ik ga voor het gemak maar even niet uit van een stel magnesium velgen 😛
  Maar wat is brandbaar? Banden, trappers indien ze van die rubber blokken hebben, reflectoren, handvatten, zadel, eventueel kettingkast en/of fietstassen. Misschien nog een fietspompje of een mandje voorop en het kunststof armatuur en de kunststof spatborden niet te vergeten.

  Toch wel heel wat brandbaar spul op een fiets. Maar buiten een stel fietstassen lijkt het mij verdraaid lastig om met een aansteker of een stel lucifers een fiets aan te steken.


  ⚠️ Meld

 8. @WFvN als reageert op iemand kijk eerst even op het internet of je verhaal wel waar is. Staat zo lullig
  Koolstofmonoxide, of CO, vroeger ook wel bekend als kolendamp, is een verbinding tussen koolstof en zuurstof. Het is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare stoffen die koolstofverbindingen bevatten. Het is een vrij belangrijke stof in de chemische industrie. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk. Het gas is fractioneel lichter dan lucht.
  Koolmonoxide of CO moet niet verward worden met kooldioxide (CO2),
  een stof die vooral bekend is als veroorzaker van de opwarming van de aarde.  ⚠️ Meld

 9. Bericht door alexandra, op 13 juli 2011 om 20:19
  Een emmer wat!!!

  WATER!!

  ik en een buurvrouw zijn door de koolmonioxide in slaap gevallen.. door de rook konden we niet door de voordeur naar buiten… Moesten verplicht op balkon kijken hoe onze kelders verbranden…

  Aan het slaapwandelen?

  1 fiets voor meerdere kelders?


  ⚠️ Meld

 10. 1 fiets in een kelder maakt nog geen CO vergiftiging in je eigen appartement.

  Mocht dit wel zo zijn, dan zou ik de pers eens opzoeken voor dit bijzondere verhaal.


  ⚠️ Meld

 11. Inderdaad.

  (sorry, ik post even onder de naam WFvN2 want om de één of andere reden kan ik wel inloggen maar geen reacties plaatsen, niet met Chrome, niet met IE. Ben wel ingelogd (avatar staat rechts netjes met de inloggegevens in beeld) maar in het reactievenster blijft ‘naam’ en ‘e-mail’ leeg, ook na refresh)

  Wat betreft die dichtheid, inderdaad geen daverend groot verschil maar wel genoeg om aan de grond grotere concentraties te krijgen dan aan het plafond en helemaal verder een apartement in 2 etages hoger! Wil het daar komen, dan moet er wel fatsoenlijk lucht kunnen stromen. En daarvoor moet geventileerd worden. Gezien het warme weer zal dat vast gebeurd zijn maar dan gaat het dus ook naar buiten.

  Kire: je kan leuk gegevens opzoeken van internet maar laten we wel zijn: wat internet zegt is nog niet altijd waar. In jouw geval wel concrete getallen die in ieder geval niet uit de lucht gegrepen zijn (want de getallen in de officiële boeken zitten ook in die orde van grootte) maar dat is niet het enige aan het verhaal.
  Je gezonde verstand gebruiken kan ook wel handig zijn bij dit soort opgeblazen verhalen. Er zitten gewoon veel teveel haken en ogen aan het verhaal van alexandra.

  Zowiezo weten we niet of die alexandra uberhaupt bij de situatie aanwezig geweest is, maar laten we even veronderstellen dat dat wel het geval is. Zoals het geschreven staat lijkt mij regelrechte onzin.
  Als Alexandra daadwerkelijk in slaap gevallen was door de CO, dan had ze denk ik nog geen bericht hier geplaats maar was ze gestrekt naar het ziekenhuis vertrokken en daar zeer waarschijnlijk aan de zuurstof gehangen.

  Laat ik ook even wat gegevens er tegenaan gooien:

  Zuurstof ligt aan de basis van de behandeling van een CO-vergiftiging. Door de kamer te ventileren, begint u al met de behandeling. De opgeroepen ambulanciers zullen zuurstof toedienen met behulp van een masker.
  Als het slachtoffer het bewusaijn verliest (zelfs al is dat gedurende een korte tijd), moet hij/zij in het ziekenhuis opgenomen worden. Het slachtoffer moet gedurende enkele uren zuurstof onder druk (hyperbare zuurstof) krijgen.
  Deze behandeling verloopt volkomen pijnloos.
  Dankzij deze hyperbare zuurstof wordt het CO-gas sneller uit het lichaam verwijderd. Om de helft van de hoeveelheid ingeademde CO te verwijderen, heeft men ongeveer de volgende tijd nodig:
  ⤢ 4 a 8 uur in de omgevingslucht;
  ⤢ 45 minuten met een zuurstofmasker;
  ⤢ 20 minuten in een hyperbare-zuurstofkamer.ln de meeste gevallen kan het slachtoffer meteen na de behandeling naar huis.
  Soms treden symptomen na enkele dagen of weken opnieuw op: vermoeidheid, geheugenstoornissen, wijzigingen van het gemoed, …
  Na een maand is een medische controle absoluut noodzakelijk om de eventuele restletsels vast te stellen en zo nodig met een behandeling te beginnen

  Maar, Alexandra, beterschap want een CO-vergiftiging ben je zomaar niet vanaf.  ⚠️ Meld

 12. Kleine rectificatie:
  Google maps laat me woningen zien met een balkon op de begane grond. Dus dat punt vervalt. Blijven nog genoeg vreemde haken en ogen over.


  ⚠️ Meld

 13. Nog een rectificatie:
  hoe ik er in hemelsnaam bij kom dat CO een grotere dichtheid heeft dan lucht (zeker dan zuurstof) is mij een raadsel.

  Nog wel rest de vraag hoe je zo vlot wakker wordt als je eerst bewusteloos bent gevallen (bent gaan slapen) als gevolg van CO.

  (WFvN gaat maar snel stoppen met dit topic en uitkijken naar de vakantie)


  ⚠️ Meld

Reageer