Studenten ontvangen tegemoetkoming studiekosten

Zwolle – Ruim 80 studenten van de opleiding Technisch Tekenaar, (Monteur) Mechatronica en Middenkader Engineering van het Zwolse Deltion College hebben vandaag een tegemoetkoming in de studiekosten van 400 euro in ontvangst genomen. Het bedrag wordt beschikbaar gesteld door de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek Zwolle e.o. en de Stichting Vrienden van de Werktuigbouw.

img_0244.jpg
Jan Mijnheer, voorzitter van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek e.o. overhandigt de bonus aan één van de studenten.

De Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek Zwolle e.o. en de Stichting Vrienden van de Werktuigbouw stellen de tegemoetkoming beschikbaar aan de jongeren, met als doel de instroom van jongeren binnen de technische bedrijven te stimuleren. Want om nu en in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende vakbekwaam personeel, moeten nog altijd meer jongeren kiezen voor een technische opleiding. Jan Mijnheer, voorzitter van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek e.o. heeft vanochtend een cheque aan de studenten overhandigd. “Er is plek voor technische en gemotiveerde jongeren binnen onze bedrijven,” aldus Mijnheer.

Het bedrag wordt beschikbaar gesteld vanuit de ‘InstalPush’ en ‘MetalPushregeling’. Deze regeling is door het Deltion College en de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek e.o. en de Stichting Vrienden van de Werktuigbouw in het leven geroepen om de kwaliteit van stageprocessen in het mbo te waarborgen. Bedrijven die deelnemen aan deze regeling sluiten een samenwerkingsovereenkomst met Deltion, waarin onder meer afspraken worden gemaakt over de invulling van de stage, de begeleiding van de student en de stagebeloning.

Eerder deze week hebben de vierdejaars studenten van de opleiding Installatie- en Elektrotechniek hun diploma in ontvangst genomen. Tijdens deze diplomering heeft de Stichting Vrienden van de Elektro- en Installatietechniek een boormachine overhandigd aan twee opvallende en goed presterende studenten van de opleiding Elektro- en Installatietechniek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willemijn Eggengoor, marketing- en communicatieadviseur Deltion College, tel. 038 850 3662 of e-mail weggengoor@deltion.nl

 

 

Artikel delen:

Reageer