Het weer: voornamelijk regen

Zwolle – Donderdagmorgen is het bewolkt en regent het vooral in het noorden en westen van het land. Elders begint de dag soms met droge perioden, maar af en toe motregent het ook. Er staat op de meeste plaatsen een vrij stevige wind uit richtingen tussen west en noordwest. Aan zee is de wind af en toe hard, windkracht 7.

 13-07-2011_weerfoto_de_vijfhoek.jpg

De Vijfhoek

’s Middags neemt de buiigheid overal toe. Plaatselijk kan weer flink wat neerslag vallen. In het westen en noorden kunnen de neerslaghoeveelheden oplopen naar 20-50 mm sinds middernacht. De wind waait onverminderd krachtig door en voert koele lucht aan. De middagtemperatuur ligt rond een magere 17 graden. Donderdagavond regent het onverminderd door. ’s Nachts wordt het vanuit het westen geleidelijk droog. De wind neemt ook duidelijk in kracht af en de temperatuur daalt naar een graad of 12.

Vrijdag is in het oosten en noordoosten eerst nog kans op enkele buitjes. Elders in het land begint de dag droog. Gaandeweg de ochtend wordt het overal droog en komt de zon er goed bij. ‘s Middags ontstaat zeer lokaal een buitje, maar de hoofdmoot is droog weer. Het wordt zo’n 21 graden.

Zaterdag staat er weer regen op het programma. Vooral de middag valt compleet in het water. Zondag zien we een afwisseling van zon, stapelwolken en buien. De maxima schommelen in het weekeinde rond 19 graden. Na het weekend blijft licht wisselvallig weer de teneur. Warm zomerweer lijkt nog even ver weg.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer