‘Recycle-autootjes’ in Wereldwinkel Zwolle

De Wereldwinkel Zwolle heeft bijzondere producten in haar assortiment opgenomen. Zo kunt u er onder andere terecht voor diverse recycle producten.

Opvallend in dat assortiment zijn de mooie, kleine handgemaakte kleurrijke autootjes (veelal Franse automerken) en andere vervoersmiddelen uit blik-afval. Deze in alle maten aanwezige vervoersmiddelen zijn afkomstig van het eiland Madagaskar. Ze worden daar vervaardigd door de grootste exportorganisatie van kunstnijverheid op het eiland, Vitagasy. Vitagasy, wat ‘made in Madagascar’ betekent, heeft een eigen showroom en magazijn en heeft zo’n 70 mensen in dienst.

Enkele jaren geleden werd met de steun van een aantal Nederlandse wereldwinkels een klein atelier voor de bouw van windmolens geopend. Op dit moment zijn de meeste producentenfamilies, die op het platteland wonen, voorzien van elektriciteit van deze molens. Ook werd een boerderij gebouwd in Imertsiatuski, waar de meeste kleine producenten van Vitagasy leven. Daar kunnen zij onder andere zaaigoed en biggen kopen.

Wie kennis wil maken met de vele mooie autootjes en met de vele andere producten kan dagelijks terecht in de Wereldwinkel Zwolle aan de Thorbeckegracht 12a.

Artikel delen:

Reageer