Eenjarige BIK-opleiding voor kunstenaars in Zwolle

Professioneel kunstenaars die hun talenten graag willen inzetten in het basisonderwijs kunnen zich aanmelden voor de opleiding ‘Beroepskunstenaars In de Klas’ (BIK). Kunstenaars & CO organiseert deze eenjarige opleiding die kunstenaars de mogelijkheid biedt om hun werk als kunstenaar te combineren met het enthousiast maken van kinderen voor kunst en cultuur. In Overijssel wordt de opleiding aangeboden door Kunst & Cultuur Overijssel en de Muzerie in Zwolle. Aanmelden kan nog tot 30 april aanstaande.

Dit jaar zal de opleiding voor de zevende keer starten. Landelijk deden al een paar honderd kunstenaars in allerlei disciplines mee. Zij vergrootten hiermee hun kansen om kunstprojecten uit te voeren op scholen in het basisonderwijs. Op de website www.beroepskunstenaarsindeklas.nl staat meer informatie over de opleiding. Hier is te vinden wat de opleiding inhoudt en waar en wanneer deze te volgen is. Ook staan op de site verhalen van afgestudeerden, wat zij nu doen en wat de scholen er van vonden.

Voor de provincie Overijssel is Zwolle de cursusplaats. In Zwolle wordt de  BIK-opleiding verzorgd door Kunst & Cultuur Overijssel, in samenwerking met De Muzerie. De opleiding biedt plaats aan 12 deelnemers. Op de website van KCO, www.kco.nl is meer informatie te vinden onder BIK.

Aanmelding kan alleen landelijk via www.beroepskunstenaarsindeklas.nl. Kunstenaars die kunst vak opleiding hebben gevolgd of beroepsmatig actief zijn als kunstenaar kunnen zich aanmelden. Kunstenaars & Co voert in opdracht van de sociale dienst daarvoor beroepsmatigheids onderzoeken uit. Kunstenaars die gebruik maken van de WIK worden met nadruk uitgenodigd zich aan te melden. In de maanden mei en juni vinden de selectiegesprekken plaats.

De opleiding Beroepskunstenaars in de klas is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van OCW en Kunstenaars & Co. De opleiding kost € 3.500,– Geselecteerde deelnemers betalen zelf alleen de reiskosten en eventuele boeken  en materiaalkosten.

Artikel delen:

Reageer