VV Berkum wint eerste oefenwedstrijd

Zwolle – VV Berkum heeft de eerste test van het nieuwe seizoen met winst afgesloten: tegen eersteklasser AVV Swift uit Amsterdam werd het in een oefenwedstrijd van drie blokken van 30 minuten 2-1 voor de thuisclub.

Berkum.gif

In dit stadium van de voorbereiding zegt dat natuurlijk nog niet zo veel, ook al omdat er nog heel wat spelers ontbraken. Dat gaf de nieuwe Berkum-coach Roeland ten Berge de gelegenheid om diverse nieuwkomers en beloften uit eigen gelederen uitgebreid te testen. Zo stond Rick Oosterwechel twee keer een half uur in het Berkum-doel en kwamen ook Jesper Beunk, Patrick van Egmond, Dirk Muis, Aron Tempelman, Boy Boeloerditi en Rik Jan de Groot in actie. Hoewel er nog het nodige te verbeteren valt maakten de nieuwkomers over het algemeen een goede indruk. 

Voor Rik Jan de Groot was er in zijn debuutwedstrijd al direct succes. Een onmogelijk lijkende bal werd door Hiro Gnanapragassam in de 20e minuut toch nog veroverd en omgezet in een voorzet waar Rik Jan zijn voet nog nét tegenaan kreeg: 1-0. Die voorsprong hield echter niet lang stand, want maar een paar minuten later werd een uitstekende combinatie van Swift goed afgerond door aanvoerder Tobias Kuyvenhoven, die de 1-1 binnen schoot.

Vlak voor de eerste rustperiode had Aron Tempelman pech toen hij, na een goede pass van Dirk Muis, hard uithaalde maar zijn schot weer via de lat het veld in zag vliegen. In het tweede blok van 30 minuten kreeg de net in het veld gekomen Boy Boeloerditi een aantal kansen die hij niet wist te verzilveren maar in de 55e minuut stond hij wel aan de basis van een nieuwe voorsprong door een corner te versieren.

Die werd goed genomen door Jasper Koekoek, een nieuwkomer uit de eigen Berkum-gelederen, die Kassim Bizimana op maat bediende. De Berkum-topscorer van het vorige seizoen had vervolgens geen moeite om koppend de 2-1 laten aantekenen. In de derde speelperiode kreeg Berkum kansen via onder meer Tempelman en bij het vaak goed spelende Swift, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse A, was Kuyvenhoven dicht bij zijn tweede treffer. De Amsterdamse aanvoerder kwam alleen voor het Berkum-doel maar keeper Harmen Sikkema, in het veld gekomen voor Rick Oosterwechel, plukte de bal prima van zijn schoen.

Uiteindelijk was de beste kans van het derde bedrijf voor Boy Boeloerditi nadat de Swift-keeper een voorzet van Aron Tempelman niet kon onderscheppen. Op de doellijn wist Boeloerditi de bal echter tot zijn eigen verbazing en ergernis niet in maar óver het doel te schieten zodat de sportieve en nuttige wedstrijd ook met een 2-1 stand eindigde.

Artikel delen:

Reageer