Pepijn Kluin van FC Zwolle naar SC Veendam

Zwolle – FC Zwolle aanvaller Pepijn Kluin maakt, ondanks een doorlopend contract, transfervrij de overstap van FC Zwolle naar SC Veendam. Bij de club uit de Jupiler League tekende de spits een contract voor twee seizoenen.

pepijn_kluin.jpg
Kluin vorige week nog present bij de fotopersdag van FC Zwolle…

De 21-jarige Kluin speelde afgelopen seizoen slechts tien competitieduels voor FC Zwolle, daarin was de aanvaller eenmaal trefzeker. De voormalig jeugdinternational had nog een contract tot medio 2012, maar mocht Zwolle transfervrij verlaten. De aanvaller speelde eerder in de jeugd van AZ en de hoofdmacht van FC Groningen. In Veendam mag de jongeling in ieder geval hopen op spelen van veel wedstrijden. "Hij past goed in ons spelsysteem en hij maakt hier kans op veel speelminuten."

Trainer Gert Heerkes is blij de ‘jongere versie van Marnix Kolder’. "Het is een spits die de bal in de voet moet krijgen, die met de rug naar de goal kan spelen, maar die in het strafschopgebied ook doelgericht is. Hij heeft nog niet de ervaring van een Marnix Kolder, om dit vergelijk nog een keer te trekken, maar heeft de potentie om zeker dat niveau te halen. Bovendien heeft hij bij AZ en bij FC Groningen een gedegen opleiding gehad."

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Mooi voor hem. Hij heeft mij niet echt overtuigd van zijn kwaliteiten, maar hopelijk komt hij bij Veendam beter uit de verf.

  Dit betekent overigens dat we nu helemaal geen spits meer hebben. Daarom verwacht ik vandaag of morgen wel wat van FC Zwolle.


  Maak melding

 2. Of….

  FC Zwolle wil nog deze week Hans Denissen presenteren als nieuwe aanwinst. De 27-jarige aanvaller moet ‘de Blauwvingers’ aan doelpunten gaan helpen. Denissen is transfervrij, nadat hij niet tot overeenstemming kwam over contractverlenging bij FC Emmen.

  Afgelopen weekend nam de aanvaller, die eerder voor Willem II, RBC Roosendaal, MVV Maastricht en het Finse FC Haka speelde, de laatste twijfels weg bij Zwolle. Een delegatie van de club bekeek hem tijdens het FIFPro toernooi in Rijnsburg. Denissen bereikte daar met Team VVCS, het elftal met werkloze Nederlandse profs, de finale. In drie optredens scoorde hij vier van de zeven treffers van het team.  Maak melding

 3. Ze zullen Kluin niet hebben laten gaan als ze al zo goed als rond zijn met een andere spits.

  verwacht morgen wel bekendmaking van een nieuwe spits.

  zo niet, dan weet ik niet waar ze mee bezig zijn.

  komt wel goed!


  Maak melding

Reageer