Nieuw nummer Zwolse Egel Telefoon

Zwolle – Een tijdelijk particulier initiatief voor hulp aan egels heeft aan het licht gebracht dat er in Zwolle regelmatig egels voorkomen die hulp nodig hebben. Zeventig egels wisten de tijdelijke hulppost te bereiken. Regio Zwolle heeft nog geen egelopvang en de egel is een diersoort die de laatste jaren sterk in aantal afneemt. Om na het stoppen van het Tijdelijk Egelsteunpunt toch hulp te kunnen blijven bieden aan egels is de Zwolse Egel Telefoon in het leven geroepen.

21-12-2010_egelopvang_1.jpg

Normaal gesproken redt een egel zich prima en kun je hem het best met rust te laten. Een egel die gewond is, een egel die in een vijver is gevallen, een egel die zwaar vermagerd is, een egel die een groot deel van zijn stekels is verloren, een egel die overdag zenuwachtige rondjes loopt of juist heel sloom is, een egel die beklemd is geraakt, een egel die aanhoudend hoest, een egel die door een hond is gepakt, een egel wiens nest verstoord is en te kleine najaarsegeltjes zijn voorbeelden van egels die hulp nodig hebben. Voor deze egels kan vanaf nu gebeld worden met De Zwolse Egel Telefoon 06-30805660. Het telefoonnummer is uitsluitend voor hulpbehoevende egels en niet voor vragen over egels in het algemeen. De Zwolse Egel Telefoon is vanaf woensdag 20 juli bereikbaar.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. hallo zwolse Egeltelefoon
  ik en mijn vriendin jade willen een folder voor de bedreigde egels organiseren
  daar heb ik info voor nodig en op jullie site staat veel info die ik kan gebruiken voor de folder maar ik wou vragen of ik de info van jullie mag overnemen en die in de folder zetten.
  ik hoor graag van jullie.
  Groetjes Leila:) Jade


  ⚠️ Meld

Reageer