Het weer: overwegend droog

Zwolle – Dinsdagochtend trekken er wolkenvelden over het land en het is vrij wel overal droog. Alleen op de westelijke Waddeneilanden en in de Kop van Noord-Holland is de eerste uren nog kans op een bui. Later verdwijnen de buien en wordt het overal droog. Dinsdagmiddag ontstaan er stapelwolken en later is voornamelijk in de zuidoostelijke helft van het land kans op een enkele bui. 

18-07-2011_weerfoto__dieze-oost_.jpg
Dieze-Oost

Tussen de wolken door zal ook de zon nog te zien zijn. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 20 à 21 graden in het binnenland. Daarbij staat er weinig wind: eerst zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten, later op de dag draaiend naar het noorden. Dinsdagavond is in het zuidoosten eerst nog kans op een enkele bui. Gaandeweg de avond verdwijnen de buien en klaart het hier en daar op. Het koelt komende nacht af naar een graad of 12. In het binnenland kunnen enkele mistbanken ontstaan.

Woensdag begint de dag droog en vooral in het zuiden bewolkt. In de rest van het land is ’s ochtends de zon te zien. In de loop van de ochtend raakt het meer bewolkt. ’s Middags ontstaan verspreid over het land enkele buien. De zon heeft het wat moeilijker, maar zal af en toe nog wel te zien zijn. De maxima lopen uiteen van 18 graden aan de kust tot 20 landinwaarts. De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig van kracht.

Ook donderdag is er veel bewolking en komt er geregeld een bui voor. De wind waait uit het noordwesten en het wordt opnieuw gemiddeld 19 graden. Vrijdag en komend weekend blijft de kans op buien aanzienlijk. De zon moet genoegen nemen met een tweede plaats en breekt slechts af en toe door de bewolking. Met maxima tussen 17 en 20 graden is het een graad of vijf kouder dan normaal in de tweede helft van juli.

In de loop van volgende week neemt de kans op zonnig zomerweer voorzichtig toe.

Artikel delen:

Reageer