Zwollenaar in Himalaya actief voor autistische kinderen

Zwolle – In februari 2012 gaan Neil Cottam, David Slater en Zwollenaar Wilco Voulon, een moeilijk en niet-ondersteunde, late-winter trek naar het gebied van de Mount Everest Base Camp in Nepal maken voor een aantal goede doelen. Wilco’s avontuur staat in het teken van de steun voor het nieuwe Autismehuis in Zwolle.

De drie avonturiers vliegen aan het begin van februari naar de hoofdstad Kathmandu en zullen daar een paar dagen acclimatiseren. Na de periode van gewenning aan het tijdsverschil en de hoogte zetten ze de reis voort richting Jiri. Hiervandaan zullen we verder trekken naar Lukla en via deze route langs pittoreske plaatsen komen zoals Namche Bazaar voordat ze aan de pittige trip door Gorak Shep beginnen. Vervolgens klimmen de drie naar de Kala Pattar uitkijkpunt (5554m) en zullen daar uitzicht hebben op de wereldberoemde top van de Mount Everest. Hopelijk is het voor de sportievelingen dan helder weer en zullen ze een “once in a lifetime” ervaring op doen.

Wanneer het weer en de tijd het toelaten zullen ze dan een extra dag doorklimmen voor een bezoek aan het basiskamp zelf, waarna ze naar Lukla voor de retourvlucht naar Kathmandu zullen afdalen.

De drie personen verwachten dat de tocht ongeveer 21 dagen duurt, tenzij natuurlijk de passen worden geblokkeerd door sneeuw.

Goede doel

De kosten ten aanzien van de gehele reis en trip nemen ze voor onze eigen rekening, maar de drie klimmers willen met deze trip een aantal goede doelen ondersteunen. Zo willen Neil en David geld bij elkaar lopen voor kinderen met een beperking en voor kinderen met een terminale ziekte. Wilco wil letterlijk en figuurlijk een brug slaan tussen het Autismehuis in Zwolle en het Autismehuis in Nepal. Tevens wil de Zwollenaar ervoor zorgen dat sowieso 10 kinderen / jonge volwassenen minimaal een jaar gratis kunnen sporten of recreëren met daarbij de juiste begeleiding en ondersteuning. Dit mede door het wegvallen van het zogenaamde Persoons Gebonden Budget (PGB).

De Zwollenaar gaat ervan uit dat hij mede door de maatschappelijk betrokken ondernemers van Zwolle een bedrag van € 25.000,- op de Himalaya bij elkaar kan lopen.

Voor verdere informatie tav AutismeSportief, zie de website www.autismesportief.nl .

Artikel delen:

Reageer