Proef de stad Zwolle! tijdens ‘Dag van de VVV’

Op zaterdag 21 april 2007 vindt de aftrap van het toeristisch seizoen plaats. De VVV Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal organiseert voor de tweede maal de ‘Dag van de VVV’. Voor iedereen de mogelijkheid om Zwolle te verkennen. Wethouder Knol zal deze dag om 10.00 uur openen in de VVV-winkel. De eerste exemplaren van de Zwolse Culinaire ‘menukaart’ en de vernieuwde Hanzekoopman flyer worden overhandigd in een unieke en nieuwe ‘Zwolse tas’. Deze flyers worden eveneens aan het publiek uitgedeeld door de Hanzekoopman.

 

Bezoekers van de ‘Dag van de VVV’ kunnen gratis Tuk Tuk rondritjes en stadswandelingen o.l.v. VVV-gids maken. Om 11.00 uur en 14.30 uur zijn er stadswandelingen, terwijl tussen 10.30 uur en 16.00 uur ieder half uur Tuk Tuk’s rijden. In een Tuk Tuk kunnen zes personen plaatsnemen. De laatste Tuk Tuk rondrit gaat om 15.30 uur. Sportievelingen kunnen om 11.00 en 13.30 uur een verkorte versie van de Herman Broodroute steppen o.l.v. een VVV-gids. Dé kans om kennis te maken met de rijke historie van Zwolle. Geïnteresseerden kunnen reserveren via tel. 0900-1122375. Wees verzekerd van deelname en reserveer tijdig, want vol = vol!

Proef de stad Zwolle!


Tijdens de ‘Dag van de VVV’ wordt eveneens een proeverij georganiseerd in de VVV-winkel aan het Grote Kerkplein (ingang Sassenstraat) met als thema ‘Proef de Stad!’. Hier kan men van Zwolse lekkernijen en specialiteiten proeven én voordelig kennismaken met Zwolse ondernemers. Zo kan er geproefd worden van Zwolse balletjes, mosterd, kaas van de Kaasspecialist Zwolle-Zuid, blauwvingerkoekjes van Van Orsouw, tapas van Vengo, sandwiches en hapjes van ‘Binnen eten en drinken’ en wijnen en borrelhapjes van Henri Bloem. Party- en Pannenkoekenschip De Gebeurtenis deelt kleine pannenkoekjes uit bij de boot. Deelnemers aan de Tuk Tuk ritjes kunnen hier afgezet worden. Neem gratis een kijkje in de keuken bij het Stedelijk Museum. De Stentor presenteert zich door een aantal exemplaren van de zaterdageditie van de Stentor aan te bieden. Speciaal voor deze dag is het museum gratis toegankelijk. Verwen uw smaakpapillen en kom langs voor een drankje en een hapje.

Demonstraties én proeven van Zwolse koffie

’t Konkeltje en de ambachtelijke koffiebranderij Algra uit Zwolle werken deze dag samen om iedereen kennis te laten maken met Zwolse koffie en Latte Art. Latte Art, wat betekent melkkunst, is dé trend op het gebied van koffie. De cappuccino wordt als een kunstwerk gepresenteerd door met opgeschuimde melk vanuit een stalen kan uit de vrije hand een figuur te tekenen in de espresso. U kunt demonstraties meemaken en deze heerlijkheid zelfs proeven. 

 

 

 

Zwolse tas

Deelnemers via een lezersactie van de Peperbus kunnen meedingen naar de unieke en nieuwe Zwolse Tas. Tegen inlevering van de volledig ingevulde bon ontvangt men als lezer van deze krant op zaterdag 21 april, tijdens de ‘Dag van de VVV’ gratis de Zwolse tas met bijbehorende voordeelbonnen. Alleen de eerste 300 bezoekers zijn verzekerd van de tas. Per bon wordt 1 tas aangeboden. In de Zwolse tas zit onder meer: Gids Beleef Zwolle, de nieuwe Culinaire Flyer, Hanzekoopmanflyer, 1 potje Zwolse mosterd, VVV Activiteitenagenda ‘Uit & Thuis’, de Stadrecreatiekaart en kortingsbonnen van onderstaande ondernemers.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)