Schermvereniging Valiant zet voet op Zwolse bodem

Schermvereniging Valiant uit ’t Harde zal voor het eerst in haar 48 jarig bestaan voet gaan zetten op Zwolse bodem. Met ingang van 17 april kunnen Zwolse schermliefhebbers iedere dinsdagavond terecht in de sportzaal van het Deltion College aan de Grote Vaart.

 In grote delen van Europa is schermen al sinds lange tijd een veel beoefende sport. Ook in Nederland wint de schermsport de laatste jaren sterk aan populariteit. “En dat is ook precies de reden dat we nu ook trainingen gaan geven in Zwolle” geeft voorzitter Ryan de Wit enthousiast aan. De Wit: “S.V. Valiant traint iedere vrijdagavond in sportcomplex ’t Huiken in Elburg, maar we kregen de laatste tijd zoveel nieuwe aanvragen van vooral Zwollenaren, dat we hebben besloten om een extra trainingsavond in Zwolle aan te bieden.” De trainingstijden in Zwolle zijn gelijk aan die in Elburg. De jeugd vanaf 8 jaar kan terecht van 18:30 – 20:00 uur en de senioren van 20:00 – 22:00 uur.

Schermen is een sport voor iedereen die houdt van uitdagingen, gezelligheid en sportief bezig zijn. Dames, heren, jongens, meisjes, jongeren en ouderen kunnen samen in het strijdperk treden. Het is een bijzondere sport waarbij tactiek en spelinzicht erg belangrijk zijn. De Wit: “Het leuke is dat iedereen, na het eigen maken van een aantal basisvaardigheden, al snel deel kan nemen aan een heus duel. Iedere schermles sluiten we traditiegetrouw ook af met een partijtje schermen!”

Voor meer informatie en het opgeven voor deelname aan de schermlessen kunt u kijken op de website www.sv-valiant.nl.

Artikel delen:

Reageer