Paint in Action naar de de Grand Rapid Art competition

Zwolle –  De Zwolse kunstenares Tali Farchi die deel uitmaakt van het internationale kunstenaarscollectief Paint in Action is met haar nieuwste project "Artprize Jukebox" Toegelaten tot de Grand Rapid Artprize competitie. In deze competitie, die jaarlijks plaatsvindt in de Amerikaanse stad Grand Rapid, strijden 1700 kunstenaars om de hoofdprijs van $ 250.000,- De winnaars worden gekozen door de bezoekers van het festival.

colorboration-tali3.jpg

Inwoners en bedrijven van Grand Rapid stellen ruimte en faciliteiten beschikbaar aan kunstenaars die deel willen nemen aan het festival. Om deel te kunnen nemen aan het festival moeten de kunstenaars een inwoner, een bedrijf, of gemeenschapsruimte vinden die hen twee weken lang onderdak willen geven. Het " Artprize Jukebox " project heeft onderdak gevonden in het Steepletown NeighbourhoodCenter.

Live painting met muziek is natuurlijk weer het hart van het Artprize Jukebox project, maar in plaats van samen te werken met muzikanten willen zij het publiek direct bij het project betrekken. Bezoekers kunnen zelf muziek aanleveren vanaf hun mp3spelers of iPods, waar zij ter plekke Live een schilderij bij maken.

Vorige zomer was Piant in Action nog te zien in Zwolle op het ZwArt festival, waar zij optraden met hun voorstelling “L5live”. Zij werken nu onder hoogspanning om alles voor September geregeld te krijgen. Zij hebben een nieuwe Kickstarter campagne geopend om iedereen, die hun live painting kunst een warm hart toedraagt, in de gelegenheid te stellen hen financieel te steunen. Voor alle details over tegenprestaties die zij bieden voor een bijdrage wil zij iedereen graag uitnodigen om een kijkje te nemen op http://kck.st/lWHF2c

Kickstarter is een eenvoudige en betrouwbare internetservice waardoor je culturele projecten zoals dit kunt ondersteunen. Het is een leuke manier om met ons samen te werken en zo deel uit te maken van de kunst. Deel deze link met kennissen en vrienden van wie je denkt dat ook zij deel willen uitmaken van dit kunstproject. Voor alle informatie over Artprize en Paint in Action zie http://www.artprize.org/artists/public-profile/1646

Artikel delen:

Reageer