Oldtimerbeurs in de IJsselhallen Zwolle

Wie liefhebber is van ‘het oude blik’ kan dit weekend helemaal zijn hart ophalen bij de Oldtimerbeurs in de IJsselhallen. Een weekend vol nostalgische herinneringen, verlekkerde blikken, amusante verhalen, grenzeloos snuffelen, glimmende en minder glimmende bolides… Kortom, alle ingrediënten voor de Internationale Oldtimerbeurs. De beurs is morgen nog te bezoeken van 10:00 tot 17:00. Het parkeren is gratis en de entree bedraagt slechts €10. Meer info: www.oldtimerbeurs.net

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Uitstekend vermaakt vanmiddag op de beurs. Zeer leuk spul gezien. Voor de liefhebber een interessante beurs: Z?©ker als je nog onderdelen zoekt of als je van model-auto’s houdt. Ik heb hier en daar uiteraard wel wat kiekjes geschoten, maar ik wil niet de hele beurs laten zien. Dus vandaar deze collage van stoere auto’s op de parkeerplaats buiten bij de IJsselhallen. Wie weet de merken? De eerste is vrij makkelijk…..


  Maak melding

 2. Mini Estate – weet(nog)niet, doet met denken aan Ford Capri
  Volvo P1800 – DeLorean DMC (er rijdt er ook een in Zwolle)
  Een behoorlijke gemodificeerde Amerikaan


  Maak melding

 3. Tja, de meester spreekt 😉

  Ik heb niet veel verstand van auto’s dus dat ik ze niet weet of fout heb, is niet zo vreemd. Die eerste, goed, Estate staat voor ‘station wagon’ bij mijn weten. De standaard Mini Cooper is het niet maar ik weet niet hoe het zit met de merken/types. Is Mini Cooper een type, een merknaam of merknaam en type?

  Die DeLorean is easy (know your classics: Back to the future:  Maak melding

 4. Verduld….. het is een Celica ja…. (even wat googlewerk gedaan want zelf had ik het niet kunnen verzinnen; ik weet dat de Celica al een tijdje meegaat maar z?³ lang wist ik niet)

  Zeer herkenbaar, die lompe richtingaanwijzer voor het voorwiel, die aparte stadslichten op de hoeken van de voorkant ?©n die 2 ‘strepen’ achter de ruiten van de zijportieren.

  Ik heb bijvoorbeeld dit gevonden


  Maak melding

 5. Die eerste, goed, Estate staat voor ‘station wagon’ bij mijn weten. De standaard Mini Cooper is het niet maar ik weet niet hoe het zit met de merken/types. Is Mini Cooper een type, een merknaam of merknaam en type?

  Mini is de merknaam
  Estate is het type/model. (Je had ook nog de ‘Van’, maar die heeft geen zijramen)

  Cooper is een aanduiding die bij de snellere Mini’s hoort. Vergelijk het een beetje met bijv ‘GTI’ van de welbekende Golf. Alleen is de naam Cooper al zo ingeburgerd dat het vaak gebruikt wordt alsof het een typenaam is. (Net zoals de merknaam Jeep door veel onwetenden wordt gebruikt als naam voor de carrosserievorm ‘Terreinwagen/SUV’)


  Maak melding

 6. Eerste is inderdaad een Mini: Het lijkt op een Estate, maar ik denk dat het een ander type is. De Estate die Wikipedia laat zien heeft rondingen op de motorkap daar waar de voorlichten zitten. Wikipedia laat ook een Traveller zien: Lijkt er aardig op. Na-gut: Type weet ik dus helaas niet zeker. (iemand anders wel?)

  De Gele Auto is een Toyata Celica: Ik had gedacht dat deze niet zo moeilijk was om te raden. Toch blijkbaar niet zo eenvoudig, maar geheel logisch want het lijkt ook best op een Amerikaanse muscle-car.

  De derde is een Volvo P1800: Goed geraden!@Wilbert

  De vierde is back to the future: merk: De Lorean, type: DMC. John De Lorean / De Lorean Motor Company. Hebben maar 1 type gemaakt: DMC-12. (Wat zou DMC betekenen? 😉

  De laatste, waarvan je de voor en achterkant kon bekijken, is behoorlijk gemodificeerd, maar het is geen Amerikaan: Het is een Volvo Amazone en ik vind ‘em errug errug kool. Die lage raampjes wil ik ook in mijn auto! Ik wil dan wel een andere motorkap en gril,.. En, voorspelbaar als ik ben, wil ik em zwart met andere velgen.

  Dat was even een lachen raadspelletje. Wie gaat er vandaag foto’s maken bij de beurs, zodat ik vanavond kan raden? 😉

  Groetjes,..


  Maak melding

 7. Ik bedoelde: De mini op mijn foto hierboven heeft een ronde motorkap. Uiteraard is Estate slechts een ander woord voor stationcar. Het type weet ik nu dus nog niet zeker.


  Maak melding

 8. Aangezien ik in het bezit ben van een La Licorne uir 1926
  zou ik in contact willen komen met andere bezitters
  voor zover bekend is mijn exemplaar enig zeker in Nederland
  Heb jij contacten met andere bezitters.???


  Maak melding

Reageer