Agenderingsverzoek bouwplannen Betje Wolffstraat

De fracties van de VVDZwolle, Christenunie, PvdA, D66, SP en Swollwacht hebben een agenderingsverzoek ingediend bij de gemeenteraad m.b.t. de gevolgde procedure bij de bouwplannen voor de nieuwbouw van het appartementencomplex aan de Betje Wolffstraat.

De bouwplannen voor een appartementencomplex aan de Betje Wolffstraat worden op dit moment afgerond en klaargemaakt voor het aanvragen van een bouwvergunning. De planning is dat de bouwplannen tegen de zomer beoordeeld zijn door het college en voorgelegd zullen worden aan de raad. Op dat moment moet de raad zich uitspreken over de manier waarop de bouwplannen passen in het bestemmingsplan. Tegelijkertijd zal de raad ook een oordeel moeten uitspreken of het college in voldoende mate heeft voldaan aan de opdracht van de raad om de omwonenden bij de ontwikkeling van de bouwplannen te betrekken.

 

In de afgelopen periode is door verschillende fracties in vragen of notities aandacht gevraagd voor de procedure. Niet in de laatste plaats omdat er van omwonenden regelmatig signalen komen dat er weinig tot geen sprake is van daadwerkelijk meepraten over de ontwikkelingen en bouwplannen. Hierdoor bestaat het idee dat er aangekoerst wordt op een bouwplan wat weliswaar technisch past binnen het bestemmingsplan, maar waarbij in het geheel geen sprake is van voldoende betrokkenheid van de omwonenden.

Artikel delen:

Reageer