Twee medailles tijdens marathon EK Inline-skaten

Zwolle – Nederland heeft zaterdagavond twee medailles weten te bemachtigen op de marathon van het EK Inline-skaten in Zwolle. Bij de junioren heren was het Niels Mesu die het zilver won voor Nederland. Bij de senioren heren won Gary Hekman de bronzen medaille. Bij de junioren en senioren dames waren er geen medaillewinnaars voor Nederland. De marathon werd op een parcours langs het centrum van Zwolle gereden en werd goed bezocht.

Er worden geen foto’s van de marathon EK Inline gepubliceerd. Al is het maar uit principe tegen de willekeur van de organisatie om met name landelijke media voorrang te geven op een prominente positie bij de finish, terwijl de fotografen van Weblog Zwolle al een week lang dagelijks bericht hebben gedaan van de skeelerwedstrijden in Heerde en Zwolle, en daarmee ook promotie maakten voor het inline-skaten. Pas tijdens de wedstrijden werden de twee aanwezige fotografen (die naar de activiteit uitgekeken hadden) in kennis gesteld van de uitsluiting.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

36 gedachten over “Twee medailles tijdens marathon EK Inline-skaten”

  1. We hebben het hier toch wel over prof fotografen of… hobbyisten.
    Profs krijgen uiteraard voorrang amateurs, tja…
    Dit is een EK en geen regionaal wedstrijdje.

  2. Wat een achterlijke lui om jullie zo vlak voor de marathon uit te sluiten, zeg! Wie denken zij wel niet dat zij zijn?

    Ik vind de verslaggeving van afgelopen week heel goed en ben blij dat jullie daar mooie foto’s van hebben geplaatst!

    Het is ook niet voor niks dat ik Weblog Zwolle elke dag meerdere keren bekijk en de landelijke media niet… Jullie plaatsen in mijn ogen relevant nieuws!
    Ga zo door, mensen! En heel goed dat jullie geen foto’s nu hebben geplaatst uit principe! Laten we hopen dat de landelijke fotografen allemaal een slechte dag hadden met hun camera’s en dat er geen foto is gelukt bij hen! 😉 Oooooh wat zeg ik nu? 😀

  3. Ach, wat stelt het Inline skaten eigenlijk voor? Als je als proffotograaf daar naartoe moet ben je laag gezakt hoor. Iemand ooit eerder van een EK Inline skaten gehoord? Nee toch >:(
    HUP WEblog Zwolle 😀

  4. @Glenn,

    We hebben het hier toch wel over prof fotografen of… hobbyisten.
    Profs krijgen uiteraard voorrang amateurs, tja…
    Dit is een EK en geen regionaal wedstrijdje.

    Jij reageert net zo arrogant als de organisatie dus ook deed. >:( Fijne PR.

  5. Wie zegt overigens dat de fotografen van Weblog Zwolle amateurs zijn. Ik denk het wel, en dat levert juist zoveel sympathie op, maar het hoeft niet onder een Stichting volgens mij.
    De charme van Weblog Zwolle is dat alles vrijwillig gebeurd. Met passie!

  6. @Glenn, vind je jezelf nu niet zielig? Komen ze aan je eilandje? Ja, dan doet het zeer. Hou er toch eindelijk eens rekening mee dat ook de fotografiewereld in een enorme vaart aan het veranderen is. Veel beroepsfotografen kunnen daar wel mee omgaan. Jij zo te horen niet. In deze regio gaat de samenwerking tussen de profs en de “hobbyisten” zoals jij ze noemt, zonder problemen. We houden rekening met elkaar. Uitspraken als die van jou, heb ik hier nog niet gehoord. Kijk eens in de spiegel, misschien dat je je dan tot andere gedachten komt. Waarschijnlijk zijn er onder de “hobbyisten” wel betere fotografen dan onder de profs. Sorry, je uitspraak slaat nergens op! Het is maar goed dat Weblog Zwolle in de stad Zwolle wel serieus genomen wordt en dat WZ niet voor niets meer dan 6000 unieke bezoekers per dag trekt die de meer dan 1.000.000 hits per dag voor hun rekening nemen. Dan praat jij over “hobbyisten”.

  7. Maarrrrr…… Glenn suggereert gelukkig niet (tenminste, dat haal ik er niet uit) dat hij zo professioneel is.

    Wat betreft de plaatjes die geproduceerd worden door de fotografen van WZ: niets mis mee, zeer strakke, professionele plaatjes. Ik heb beroerdere kiekjes gezien van ‘professionele’ fotografen.

    Volgens mij is het grootste verschil tussen een amateur en een professionele fotograaf dat de eerste het als hobby doet en de tweede het als broodwinning gebruikt maar het zegt lang niet alles over kwaliteit.

  8. Wat een hinder heb ik ondervonden van die fotografen en vooral ook die cameramannen die met een rijdik voor het publiek gaan staan zodat de toeschouwers niks meer zien. SCHANDE.

  9. Jammer dat de heren van weblog Zwolle direct zo in de aanval gingen, was helemaal niet nodig geweest. Ze hadden net als de andere fotografen die niet in het persvak op de weg mochten, gewoon in het persvak vlak achter de finishlijn gemogen.
    De andere fotografen uit Duitsland, Frankrijk en Spanje (die er ook de hele week zijn geweest) zaten ook in het persvak vlak achter de finishlijn. Ook zij hebben gewoon hun werk kunnen doen.

  10. Sorry. Ik vind het meer dan schandalig. Ik kan er niets anders van maken. Uren en uren hebben de jongens van Weblog Zwolle er in gestoken om de informatie en het beeldmateriaal naar de Zwolse burger en de omgeving te brengen. Ik denk dat ik niet de enige was die hier van genoten heeft. Als ik in de reacties onder het artikel “Dames winnen goud op afvalkoers” van dezelfde organisatie lees, dat zij er zo content mee waren, dan snap ik hier helemaal niets meer van. Wel profiteren van alle info en promo, die de andere media niet brachten en dan WZ de kous op de kop geven als het laatste onderdeel van het EK evenement aan de beurt is. Dat klopt niet KNSB, dat hebt u verkeerd aangepakt. Na een aantal reacties gelezen te hebben, krijg ik het sterke vermoeden dat de KNSB prof-fotograaf Glenn (zie reactie hierboven) de grote animator is in de weigering voor de gewenste lokatie van onze dierbare “hobbyisten”. Ja, dan wordt het helemaal een vreemd verhaal, als deze ingehuurde (?) fotografen gaan bepalen wie wat wel en niet mag. Als het zo mocht zijn, wat ik hierboven aangeef, dan zijn wij als bezoeker de dupe van deze man. Wij hebben weinig info en wij hebben geen beeldverhaal van onze jongens van WZ. Dank je wel KNSB! Zeker vergeten, dat het skeeleren/skaten mede door de lokale media in deze omgeving groot is geworden. Jammer, ik had meer van u verwacht.

  11. Tjonge ’t heeft wel wat los gemaakt. Laat ik even vooropstellen dat het een beslissing van de organisatie is. Zij maken het onderscheid. Net als in Thialf met het schaatsen kom je zonder NSP accr. er niet in. Een uitzondering daargelaten. En ja ik ben prof. al 38 jaar met 10 Olymp. Sp. achter de rug. Dus die enigszins vreemde reacties,.. laat maar. Een finish van een A peloton is geen speelgoed, daar moet je de sport voor kennen en als de org. dan een onderscheid maakt is dat heel legitiem. Niks ten nadele van hobby fotografen, ik ken zeker goede die beter zijn dan menige prof.
    En als er een reactie gegeven wordt vanwege het bovenstaande stukje van WLZ, mag dat blijkbaar niet en wordt je als arrogant afgeschilderd. Over niveau gesproken. De mensen van WLZ hebben in Heerde ook op het buitenterrein gestaan, nogmaals niks ten nadele van jullie jongens. Maar zoals ik al zei hier wordt een beslissing genomen, om te voorkomen dat de finish straat te vol wordt. Dat is het laatste wat ik er over wil zeggen. Ik wil dit nooit op de persoon spelen zoals een aantal van bovenstaande reacties wel laat zien. Grtz.

  12. @Glenn,

    Het op de man spelen deed ik n.a.v jou eigen reactie:

    Bericht door Glenn, op 6 augustus 2011 om 20:32
    We hebben het hier toch wel over prof fotografen of… hobbyisten.
    Profs krijgen uiteraard voorrang amateurs, tja…
    Dit is een EK en geen regionaal wedstrijdje.

    Was dat niet op de man (of te wel op de fotografen vanWLZ spelen dan).

  13. Een finish van een A peloton is geen speelgoed, daar moet je de sport voor kennen

    Daarmee suggereer je dat die ‘vip’-fotografen allemaal de sport uitstekend kennen en dat de Weblog Zwolle fotografen maar een stel compleet onwetenden zijn.

  14. Ik suggereer niks, alleen dat het aantal beperkt blijft en dat dit de reden was. Overigens was er na de WLZ mensen nog een aantal, dat geen toegang kreeg om diezelfde reden. Ik heb dhr Smit de laatste week in Heerde als een aimabele man ervaren, dus nogmaals. Mijn opmerking betrof het algemeen. En wat de andere “VIP” fotografen betreft, diegenen die er waren , die kennen de sport, dat durf ik te stellen.
    Even voor alle duidelijkheid, voor diegenen die het echt interesseren, het NK in Nijverdal, ontstond een situatie, waar Arjan Mombarg met nog. 50 km/u op een vrouw knalde, die met camera en al tegen de grond vloog.

    Allen een fijn weekeinde gewenst!!

  15. Zou het een idee zijn om als organisatie van een sportevenement in het vervolg zelf op een professionele wijze voor gratis foto’s te zorgen, en de rest van de fotografen geen accridetatie te verlenen?
    Kunnen die uit Spanje, Frankrijk, Duitsland etc. mooi thuis blijven8)

  16. Laten we allemaal deze discussie even rusten…
    WLZ heeft geweldige promo gemaakt… 😀 en is zeer enthousiast als het om ZWOLLE gaat, hulde daarvoor 😮
    Organisatie heeft met regels te maken…. 😉
    dit kan botsen soms….
    nu even tot 10 tellen allemaal of een nachtje slapen en dan nog eens reageren.
    :-*

  17. AdG,

    Jammer ook, dat je als collega sportfotograaf uit de regio het niet voor de fotografen van WZ opnam. Je stond tever weg om goed te oordelen wat er gezegd is. Het meisje van de communicarie zei onder meer dat jij daar stond voor foto’s van de Stentor, terwijl ik wist dat die fotograaf nog moest komen. Omdat je vandeweek een foto aan de Stentor hebt kunnen verkopen? Lekker collegiaal ook naar dhr. F.P. (of wie er ook maar zou komen) toe. Kom er een volgende keer gewoon bij staan, dat waardeer ik meer dan een digitale sneer achteraf.

    Dhr. Glenn nam wel zo’n houding aan dat hij alles wel eens even zou regelen. Het zou mij niet verbazen als hij de erg jonge vrouwelijke en onervaren communicatiemedewerkster het één en ander influisterde.

    Ik heb die medewerkster nog vlak voor de wedstrijden persoonlijk gesproken, die zei toen niet eerlijk dat de fotografen van WZ niet welkom waren in een bepaald vak. Nee, ze zei juist dat we in die vakken WEL welkom waren. Dan moet je dat tijdens de wedstrijd niet gaan veranderen. Mogelijk dus onder invloed van derden. Dan word ik kribbig.

    Het mag duidelijk zijn dat dit een ongewone situatie was. Iets wat in Zwolle niet snel voorkomt, althans niet dat ik heb meegemaakt in het Zwolse mediawereldje wat gelukkig vaak duidelijk maar vooral sociaal is.

    Harry

  18. @AdG Ik ken u niet. Uit uw opmerking blijkt dat u het ook niet begrepen heeft. Daarnaast weet ik niet of u vanmiddag bij de discussie was, als dat wel zo was geweest, had u begrepen waarom de uiteindelijke beslissing is genomen. De persplaats bij de finish was duidelijk. Weblog Zwolle maakt echter altijd een beeldverslag van evenementen c.q sportwedstrijden. Om 10 foto’s van een finish te plaatsen lijkt mij ook niet interessant voor onze bezoekers. Het was puur een principe kwestie omdat er buiten de KNSB-fotografen, die een andere, voor ons ook plezieriger lokatie toegewezen hadden gekregen, duidelijk uitzonderingen zijn gemaakt wie waar mocht staan. Trek dan één lijn. KNSB-fotografen en ANP hier, andere fotografen persvak. Of er nu een persoon meer in het door ons gewenste vak staat of niet, doet naar mijn mening, ook de veiligheid geen kwaad, mocht dit de insteek zijn geweest. Dat is pure nonsense. Het leek, mede gezien de inbreng van KNSB-fotograaf Glenn en zijn compagnon, dat de lokale media, in hun ogen “hobbyisten”, er niet mochten staan. Hij was de eerste die mij aangaf dat ik er niet mocht staan. Ja, er werd gezegd dat het een beslissing van de organisatie was, maar de bemoeienis en invloed van deze persoon en zijn compagnon doet nog steeds geen goed aan mijn beeldvorming. Jammer dat de KNSB dit niet anders heeft opgepakt.

  19. @AdG Arjan, sorry, ik had even niet in de gaten dat jij onder AdG reageerde. Zoals Harry al meldt, jammer dat je de discussie niet hebt meegekregen en waarschijnlijk een eenzijdig verhaal als de ware hebt aangenomen. Bij het reageren vanuit zo’n situatie stel ik mijn vraagtekens. Jammer!

  20. goed werk weblog! je door een beetje handjeklap in de hoek laten zetten. nou, daar hebben jullie in zwolle een te grote naam voor. die glenn lijkt mij de kwade genius want hoe die hier schrijft en over zijn collega’s praat. er klopt iets niet! hij doet niets maar ondertussen.

  21. Een beetje jammer vind ik, dat deze mededeling van de Admin nu het hoofdonderwerp van het artikel is geworden. Ik had het meer netjes gevonden, om er 2 artikelen van te maken. Eén met een objectief verslag van de wedstrijd en één waarbij de fotografen hun ongenoegen kunnen uitten over hoe ze zich behandeld voelden. Dat was wel professioneler geweest…

  22. @Eva beetje gelijk heb je wel. Maar soms gebeurt er iets, en dat moet je even kwijt. En in het bericht staat tenslotte hun verhaal, en kan/mag er op gereageert worden.

    Misschien vonden met name de 2 fotografen de foto’s van de weblog fotografen t.o.v. hun eigen werk wel van een te hoge kwaliteit en zijn ze bang voor hun eigen hachie. En dachten ze deze fotografen moeten we er niet meer bij hebben.

  23. Inderdaad. Bovendien lijkt dit Zwolse nieuws dus meer te leven (door meeleven) dan het EK.

    Weblog Zwolle is van ‘ons’ Zwollenaren. Afblijven dus!

    😀 Weblog Zwolle 😀

Reacties zijn gesloten.