DES is struikelblok voor WVF (1-1)

Opnieuw heeft WVF zaterdagmiddag niet kunnen winnen, waardoor de kansen op de titel op een nog lager pitje komen. In Nijverdal begonnen WVF tegen DES hoopgevend, door al na 2 minuten te scoren via Jonathan Brands. Maar gedurende de rest van de wedstrijd werd duidelijk, dat DES ook duidelijk om de punten zit te springen en niks weg wilde geven. In een zwakke wedstrijd van beide kanten scoorde DES na 60 minuten de 1-1 door Rozendom. Er was een rode kaart voor Westrate van DES en Richard Bouwmeester miste de beste kans voor WVF, doordat keeper Voort zijn strafschop stopte. Eindstand 1-1.

Door Harry Ham

Het leek een mooie middag in Nijverdal te gaan worden: zonovergoten, veel WVF-publiek en een heel vroeg doelpunt: Al na 2 minuten ging Timon Beimers goed door na een pass van Danny Reinders, en zette Jonathan Brands in schietpositie. Zijn droge knal betekende 0-1. Geschrokken begon DES aan te vallen en kwamen er kansjes voor Pastink en Westrate, maar zij hadden het vizier de hele wedstrijd te hoog staan.

Op het harde veld stuiterde de bal rare kanten op en had WVF geluk dat een halve misser van Eric Gorter net naast zijn eigen doel ging. Een prachtige voorzet van Richard Bouwmeester leverde een mooie kopbal van Timon Beimers op, maar DES-doelman Voort stond op de goeie plaats.

In het tweede deel van de eerste helft begon DES beter te voetballen en werd WVF met de rug tegen de muur gedrukt, maar veel echte kansen leverde dat niet op. Wel scoorde Jonathan Brands, maar hij duwde wat al te opvallend, en zijn 2e goal ging niet door. Tot aan de rust werd de voorsprong behouden. Na de thee was hetzelfde beeld te zien: Weinig rust in beide ploegen en een steeds slechter wordende wedstrijd.

Martijn Ruijsch werd in de 55e minuut grof onderuit geschoffeld en Gijsbert Westrate kreeg terecht direct rood. DES reageerde getergd. Na nog een aantal overtredingen kreeg Rozendom de bal plotseling panklaar voor de voeten: via de lat was er voor Michel v/d Aa geen houden aan. (1-1). De 10 man van DES waren op dat moment sterker dan WVF, maar gelukkig werd er in deze periode niet gescoord, en WVF herpakte zich. WVF had geluk dat scheidsrechter Gerbers een vermeende handsbal van Fokko Ebbens net buiten het strafschopgebied zag, terwijl heel Nijverdal om een strafschop riep. Maar ook Berry Mulder kreeg geen penalty, terwijl hij toch een paar keer binnen de beruchte lijnen onderuit ging. Peter v/d Steek verving na 78 minuten Ard Slot, er kwamen een paar goede schoten uit de 2e lijn van Eric Gorter, maar de beste kans kwam toen Timon Beimers duidelijk omver werd geduwd en de bal op de stip ging.

Helaas, Richard Bouwmeesters goed ingeschoten bal werd door keeper Peter Voort gestopt. DES beschouwde de 1-1 als overwinning, en na de winst van Zutphen lijkt het kampioenschap voor WVF verkeken. Maar er zijn nog 2 wedstrijden te gaan…..

Door Harry Ham

Artikel delen:

Reageer