Lunchconcert Statenzaal

De Liedklas van het ArtEZ Conservatorium van Enschede treedt vrijdag 20 april a.s. op in de serie lunchconcerten in de Statenzaal. Bibliotheek Zwolle organiseert deze serie in nauwe samenwerking met het Conservatorium van Zwolle. Sinds enkele jaren is dit Conservatorium gefuseerd met Arnhem en sinds vorig jaar ook met Enschede. De liedklas bestaat tot nu toe alleen op het ArtEZ Conservatorium van Enschede, maar er zijn wel plannen om ook in Zwolle zoiets te beginnen.

In de Liedklas werken studenten zang en studenten piano nauw samen. Tijdens een project is er veel aandacht voor samenspel en interpretatie. Dit concert is een afsluitende presentatie van een liedklasproject met als onderwerp “het Franse lied”. Pianodocent Marien van Nieukerken is de initiator en begeleidt de projecten, in dit geval met medewerking van de bariton en zangdocent Meinard Kraak, die zich gespecialiseerd heeft in het Franse liedrepertoire.

In een afwisselend programma worden liederen uitgevoerd van Henri Duparc, Claude Debussy, Francis Poulenc en Gabriel Fauré, door 5 verschillende sopranen, een mezzosopraan en een bariton. Zij worden begeleid door 6 verschillende pianisten. De liederen worden vooraf kort ingeleid. Het lunchconcert begint om 12.15 uur en de deuren van de Statenzaal gaan om 12.00 uur open voor het publiek.

De toegang is gratis en het eerstvolgende lunchconcert zal plaatsvinden op vrijdag 18 mei a.s. met een vocaal programma

Artikel delen:

Reageer