BOREAS roeit 124e Varsity

De studenten van de Zwolse Studenten Roeivereniging BOREAS gingen zondag 15 april de strijd aan op het water van het Amsterdam-Rijnkanaal tijdens de Varsity nabij Houten. Dit is de nationale universiteitswedstrijd voor alle studentenroeiverenigingen van Nederland en werd dit jaar voor de 124e keer geörganiseerd.

ZSR BOREAS startte dit jaar met een record aantal roeiers, zowel op competitie als wedstrijd niveau. Speciaal was dit jaar de deelname van de eerste wedstrijdploeg bestaande uit de heren Koops en Vogelzang, na een zeer spannende race over 2.000 meter finishten zij als 3e onder het toeziend oog van 1.500 supporters.

Wedstrijdroeien is bij BOREAS de meest intensieve manier van de roeisport bedrijven. Beide heren trainden de afgelopen maanden dagelijks op het Zwarte Water.

De ZSR BOREAS is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid tot de meest complete studentensportvereniging waarbij het roeien centraal staat. In zijn driejarig bestaan heeft ze zich kunnen meten met de gevestigde tudentenroeiverenigingen in Nederland en telt als volwaardig mee. Geheel in de lijn van de groei en haar ambitie is er dit jaar gestart met een wedstrijdsectie van 3 roeiers. Dit jaar staat voor BOREAS in het teken van verdere groei. Op sportief gebied zal BOREAS uitkomen op landelijk niveau en eigen huisvesting aan de rand van het Zwolse centrum is een speerpunt. Deze ambitie loopt gelijk op met het aantal studenten dat de roeisport bedrijf bij BOREAS.

Artikel delen:

Reageer