Wethouder Cnossen geeft start I Run2Bfit Zwolle

Wethouder van Sport, de heer Janco Cnossen, geeft vanmiddag 16 april 2007 het startschot voor de zes mijlloop I Run2Bfit. Aan de zes mijlloop op het terrein van AV PEC 1910 doen de eerste en tweede klassen van de middelbare scholen in Zwolle mee. I Run2BFit is een landelijk project dat is opgezet door Jeroen Kroeze en oud-marathonloper Gerard Nijboer. Het doel van deze loop is leerlingen uit de tweede klas van het middelbaar onderwijs te stimuleren tot een gezonde leefstijl. In de lessen biologie en lichamelijke opvoeding worden de leerlingen voorbereid op de conditietraining. De leerlingen lopen drie keer per week hard onder het motto: ‘I Run2BFit because it’s Fun2BFit’ om in tien weken tijd conditie te krijgen en fitter te worden. Hun einddoel is zes kilometer hard te lopen in ongeveer een half uur.

Na de start van de I Run2Bfitloop ontvangt wethouder Cnossen, rond 15.20 uur, twee leden van De Durdouwers uit Made. Bart Jaspers en Martin Monsieurs fietsen sinds 13 april op een tandem door Nederland om geld in te zamelen voor het Wilhelmina Kankerfonds. De mannen zamelden met hun fietstocht al € 2.500 in. Vandaag fietsten ze het traject Sneek – Zwolle en arriveerden rond 13.00 uur in Zwolle. Vanmiddag ontvangen zij uit handen van de wethouder de Stadsrecreatiekaart Zwolle & Omgeving. Dinsdagochtend rond 08.00 uur vervolgen zij hun fietstocht.

  

Het programma voor vanmiddag ziet er als volgt uit:

14.30 uur

Aankomst deelnemers I Run2BFit Zwolle bij de atletiekbaan Wim Peters, Urksteeg 1 te Zwolle (av. P.E.C. 1910)

15.00 uur

Uitreiking eerste I Run2BFit T-shirt door mevrouw Petra Granneman van Rabobank IJsseldelta aan Gerard Nijboer, initiatiefnemer van dit project. Gerard Nijboer reikt vervolgens T-shirts uit aan de deelnemers.

+/- 15.15 uur

Wethouder Janco Cnossen geeft het startschot voor de eerste ‘testloop’. De leerlingen lopen op en rond de atletiekbaan twee rondes van ruim een kilometer.

+/- 16.00 uur

Afsluiting van de kick-off.

Artikel delen:

Reageer