Imca Marina verblijdt senioren in Stadshagen

Zwolle – Zangeres Imca Marina treedt op 3 september in het Cultuurhuis in Stadshagen op voor senioren uit die wijk. Die dag is het Stadshagenfestival. Sinds vorig jaar is er op dit festival ook een seniorenochtend. Het optreden van de beroemde zangeres wordt mogelijk gemaakt door de Zwolse stichting De Gasthuizen.

rgf_1608_-_2011-07-13_at_13-15-30.jpg

Het Stadshagenfestival wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. “Het is een feestdag voor de wijk. Er is van alles te doen: luchtkussens voor kinderen, een braderie, een kunstmarkt en allerlei activiteiten”, zegt Martin van Zanten, programmamaker/manager van het Cultuurhuis. Met de seniorenochtend worden de ouderen in de wijk ook bij het feest betrokken. “Hoewel in Stadshagen vooral veel jonge gezinnen wonen, zijn er ook 1.000 senioren. Die mogen we niet vergeten”, zegt Van Zanten.

Behalve het optreden van de landelijk bekende Imca Marina, die zelf inmiddels ook al 71 jaar is, worden de senioren vermaakt met optredens van salonorkest Spoom en de jongeren die de talentenjacht ‘Stadshagen’s got talent’ een paar maanden geleden wonnen. Bovendien vertoont Historisch Centrum Zwolle tijdens de optredens oude beelden van Zwolle.

Dankbaar
Om de seniorenochtend te laten slagen, heeft de organisatie budget nodig. Daarom deden zij een beroep op de Zwolse stichting De Gasthuizen. Het bestuur van De Gasthuizen gaf daaraan gehoor en kende 2.000 euro toe. Van Zanten is het fonds buitengewoon dankbaar. “Zonder deze financiële steun hadden we geen grootheid als Imca Marina kunnen laten optreden.”

Senioren die in Stadshagen wonen, kunnen zich voor 5 euro per persoon opgeven voor de ochtend. Van Zanten verwacht een volle zaal: “waarschijnlijk komen er vanuit de verschillende woonzorgcentra in de wijk zelfs bussen met tientallen senioren. Voor hen is dit uitstapje echt een dag uit.”

Aanvragen
Andere organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Imca Marina verblijdt senioren in Stadshagen”

Reacties zijn gesloten.