Studenten ArtEZ conservatorium presenteren ‘om nooit te vergeten’

De zangafdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle presenteert het nieuwe liedjesprogramma Om nooit te vergeten! met liedjes van Annie M.G. Schmidt en Willem Wilmink. Dit voorjaar zal het programma te zien zijn in diverse theaters in de regio.

Tien ArtEZ-studenten hebben zich verdiept in het werk van Schmidt en Wilmink en een verrassend programma samengesteld met onder meer ‘Vluchten kan niet meer’ en een ‘Ja, zuster, nee zuster’-medley. De liedjes zijn in een nieuw jasje gehesen, echter zonder hun herkenbaarheid te verliezen. Het project staat onder leiding van de docenten Ronald Douglas, Mariëlle Vester en Rik Elings (muzikale leiding). In de voorbereiding zijn Joost Prinsen en Gerrie van der Klei betrokken geweest als gastdocenten. Prinsen, onder meer bekend van theater en film en de kinderprogramma’s De Stratenmakeropzeeshow en Het Klokhuis, en zangeres, musicalster en actrice Van der Klei, hebben in hun carrière ook de liedjes van Wilmink en Schmidt vertolkt. In enkele workshops hebben zij hun ervaring met de studenten gedeeld.

 

‘Om nooit te vergeten’ sluit aan bij eerdere succesvolle producties van het ArtEZ Conservatorium zoals Kurt Weill en Brussel-Amsterdam met repertoire van Ramses Shaffy en Jacques Brel.

 

Voorstellingen

25 april in Muziekschool Het Domein in Arnhem om 20.00 uur  (Try-out)

8 mei  in Odeon in Zwolle om 20.15 uur  (Première)

30 mei  in het Rabotheater in Hengelo (Ov)  om 20.15 uur  

17 juni  tijdens het Festival Op ’t Nijenhuis in Heino in de middag

 
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaters.

Artikel delen:

Reageer