Goede oefenpot v.v. SVI

Zwolle – De competitie nadert en dat was goed te merken in het oefenduel tussen SVI en Nieuwleusen. Beide teams waren gebrand op een goed resultaat. De toeschouwers zagen een behoorlijke dosis strijd, fraaie treffers en bij vlagen goed voetbal. Uiteindelijk trok SVI met 3-1 aan het langste eind.

Nieuwleusen tegen SVI is het verhaal van de promovendus en de degradant. Nieuwleusen acteert komend seizoen in de 2de Klasse nadat ze op glorieuze wijze promoveerden. SVI daarentegen moest vorig seizoen een stap terug doen en speelt komend seizoen in de 3de Klasse.

Nieuwleusen kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen een afgeslagen bal op fraaie wijze achter doelman Remco van de Weg werd gevolleerd. SVI probeerde daar met strijd en dynamiek het nodige tegenover te zetten, maar werd in het eerste bedrijf niet of nauwelijks gevaarlijk. Nieuwleusen probeerde voetballend een bres te slaan in de SVI-defensie, maar kwam niet veel verder dan de 16-meterlijn. Er ontspon zich dus een strijd op het middenveld met veel duels. Het vuur in de wedstrijd werd opgestookt toen Frans Zijsveld in een duel aan de zijlijn zijn directe tegenstander ongelukkig tegen de reclameborden liet vliegen. De scheidsrechter wist het vuurtje te blussen door wijselijk tot een drinkpauze te besluiten.

Na rust enkele omzettingen bij beide ploegen. Bij SVI kwamen de flankspelers Steven van de Bosch en Roelof Meijer in het veld en dat gaf de ploeg meer diepgang. Roelof Meijer wist met twee doelpunten het tij te keren en SVI op voorsprong te zetten. Bij de eerste goal schoot hij uiterst bekwaam de bal van afstand binnen en bij de 2-1 stond hij aan het eind van een fraaie aanval die hij even fraai binnen werkte. Ook bij de 3-1 speelde Roelof een belangrijke rol door met een listige steekpass Lennart Bril alleen op de Nieuwleusense goalie af te sturen. Met een fijne sleepbeweging ging Lennart langs de doelman en schoot onberispelijk binnen.

De 3-1 eindstand geeft de Ittersumse burger moed en met vertrouwen wordt uitgekeken naar het bekerduel van a.s. dinsdag tegen Hierden. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)