Gratis kennismaking met diverse sporten voor Zwolse senioren

Van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april organiseert Stichting Welzijn Ouderen Zwolle een open lesweek in het kader van de Nationale sportweek 2007. De 3e week van april is uitgeroepen tot nationale sportweek om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, aan het sporten en bewegen te krijgen. In heel Zwolle worden sportieve activiteiten georganiseerd. SWO-Zwolle doet hieraan mee, door alle lessen open te stellen voor belangstellenden. Tijdens de  Open Lesweek kan iedereen gratis kennismaken met het sport- en bewegingsaanbod van SWO-Zwolle.

Alle sportgroepen zijn toegankelijk voor publiek. Waar plaats is en in overleg met de docent, kunnen senioren kosteloos meesporten tot het einde van dit seizoen (eind april/begin mei). Op dit moment sporten wekelijks ruim 2000 ouderen, verdeeld over de hele stad. Iedereen die nu al sport bij SWO-Zwolle, mag een vriend of vriendin, buurvrouw, echtgenoot of bekende, vrijblijvend meenemen naar de les.

In de open lesweek worden op verschillende locaties in de stad nog bijzondere evenementen georganiseerd. Zo is er op woensdag 18 april een sportieve dag in dienstcentrum de Terp. De organisatie is een samenwerking tussen Stichting Welzijn Ouderen Zwolle en SportEve van Landstede. Tijdens de dag kunnen de bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten, ieder naar eigen kunnen. Zo is er bijvoorbeeld een fietstocht van een half uur en een lentewandeling. Binnen staan hometrainers en er wordt Jeu de boules, koersbal of darts gespeeld. Daarnaast kunnen senioren onder deskundige begeleiding een fittest ondergaan en zien hoe hun conditie ervoor staat. Om de dag compleet te maken zijn er demonstraties Fitgym (10.00 uur) en Internationaal dansen (15.00 uur). Het begint om 09.45 uur met een kopje koffie of thee en iets lekkers, tussen de middag is er gezamenlijke lunch en de dag eindigt om 15.15 uur met een consumptie. Deelnemers krijgen een gratis t-shirt aangeboden.

Doel is, om in het kader van de open lesweek en de nationale sportweek, zoveel mogelijk ouderen kennis te laten maken met sport en beweging. De activiteiten zijn gemakkelijk toegankelijk en laaggeprijsd. Voorzitter van SWO-Zwolle, Jaap Hagedoorn, verzorgt de officiële opening om 10.00 uur.

Het aantal deelnemers op 18 april in de Terp is beperkt tot 60 personen. Senioren moeten zich daarom aanmelden op tel. 038- 8515 740. De kosten zijn € 2,50. Dienstencentrum de Terp, Radewijnsstraat 1.

Alle bijzondere activiteiten in de Open Lesweek worden aangekondigd op de locaties in Noord, Midden en Zuid Zwolle. De lesgroepen staan vermeld op de site: www.swo-zwolle.nl Voor uitgebreide informatie kunt u bellen met SWO-Zwolle, tel. 038-8515700.

Artikel delen:

Reageer