Ballonvlucht voor aandacht aangepaste boot

Zwolle – Jolie Riede en haar partner Rudy Spanhak hadden onlangs, tijdens het jubileumfeest van het Onthaastcafé, het meest geboden op een ballonvaart om daarmee geld in te zamelen voor het Onthaastcafé. De beoogde ballonvlucht vond dinsdagavond plaats. Vanuit de ballon werd door Riede boven Zwolle geflyerd voor de nieuwe stichting "Schipper mag ik ook eens varen". De doelstelling van de nieuwe stichting is het voorzien in een zorgeloze vaarvakantie of werkweek voor mensen met beperkingen. Met respect voor het milieu: niet-opgeraapte folders werden weer ingezameld.

23-08-2011_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_1.jpg
Rudy Spanhak, Jolie Riede, Walter Stuifzand en Erna Kerkhof

De stichting heeft ten doel het voorzien in een zorgeloze vaarvakantie of werkweek voor mensen met beperkingen en hun familie of verzorgers. Om het doel te bereiken wil de stichting een schip aankopen dat momenteel in de verkoop is en dat is ingericht voor vaarvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo is er een traplift, aangepaste badkamer en is het hele schip, zelfs de stuurhut, rolstoeltoegankelijk. Tevens is er is een heerlijk zonnedek. Kortom, een schip waarin mensen ongedwongen een aantal dagen onder elkaar kunnen zijn, genietend van de vaart. Een schip waarop ze desgewenst zelf hun eten kunnen bereiden, of dat laten verzorgen door een van onze vrijwilligers en stagiaires. Het schip is bijzonder in zijn soort, want het is rolstoel toegankelijk, geschikt voor max 12 personen, d.w.z. een leefgroep met begeleiding, één of twee families met een gehandicapt familielid. Van zo'n type schip vaart er nog slechts één ander schip in Nederland.

23-08-2011_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_5.jpg

23-08-2011_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_3.jpg

23-08-2011_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_4.jpg

Doelgroepen

Mensen met beperkingen, zoals het syndroom van Down; mensen met stoornissen in het autistisch spectrum; verstandelijk beperkten; mensen met lichamelijke beperkingen; mensen met psychiatrische beperkingen en stoornissen; mensen met Alzheimer; oud-schippers; gezinnen met gehandicapten; kunstenaars met beperkingen; vrijwilligers (opleidingen, clinics).

De stichting bestaat uit een groep enthousiastelingen waaronder ouders van mensen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen.

Email: info@schippermagikookeensvaren.nl

23-08-2011_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_2.jpg

23-08-2011_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het was weer gezellig tijdens de voorbereidingen voor de ballonvaart. Een aantal deelnemers van het Onthaastcafe waren weer ruimschoots vertegenwoordigd. Muziek en zang, koffie met wat lekkers om hun uit te zwaaien.

    Vriendelijke mensen allemaal

Reageer