Heideroosjes in Hedon

Welke Nederlandse band speelt alweer 18 jaar in ongewijzigde bandbezetting, verkocht honderdduizenden albums en gaf ruim 1500 concerten? Daarop is maar één antwoord mogelijk: Heideroosjes. Vanwege een nieuw album zijn ze begonnen aan een nieuwe tour en Hedon in Zwolle staat vrijdag 27 april op de agenda. Verwacht van de beste Nederlandse punkband een muzikale cocktail van (uiteraard) punk, rock, metal en een vleugje folk, waarbij live geen spaander van Hedon heel blijft.

In 1989 opgericht door vier 15-jarige pubers, groeit Heideroosjes van rammelend punkbandje uit tot een internationaal opererend tourmonster. Met 7 studio-albums én een prestigieuze EDISON in de achterzak. Met dank aan een niet aflatende werklust in combinatie met indrukwekkende en energieke live-shows. De Heideroosjes karavaan staat nooit stil. Nadat het viertal begin jaren negentig alle clubs plat speelt, zijn de festivals aan de beurt. Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop, ze zijn allemaal veroverd. Eind jaren negentig richt Heideroosjes haar peilen met succes op het buitenland. Alleen of samen met muzikaal verwante bands als Pennywise, Offspring en Bad Religion touren de mannen de wereld rond. Parijs, London, Sarajevo, Milaan, Berlijn, New York, Los Angeles of Johannesburg Zuid Afrika, you name it; de Heideroosjes heeft er getourd en hun platen staan er in de bakken.

 

Tekstschrijver Marco Roelofs neemt nooit een blad voor de mond. Vanaf het begin zijn de Heideroosjes teksten in Engels of Nederlands. En ze bevatten altijd een statement. Ook op het nieuwe, inmiddels achtste, album. “Ik kan me nog iedere dag verbazen over de zin en onzin waar de mensheid zich mee bezig houdt” aldus Roelofs. Dat resulteert in scherpe teksten en een muzikale cocktail van punk, rock, metal en een vleugje folk.

Het nieuwe album CHAPTER EIGHT, THE GOLDEN STATE toont een band die het jaren samenzijn in haar voordeel heeft laten werken. “geen gezapige slappe hap maar in je smoel en gas erop!” aldus Frank, Fred, Igor en Marco. En dat laatste brengt het viertal meteen in praktijk want de tourbus rijdt ook dit jaar weer door heel Europa en de rest van de wereld.

In het voorprogramma staat Harries’89. Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle, via www.hedon-zwolle.nl en indien niet uitverkocht ’s avonds aan de deur. Deuren gaan open om 20:30 uur, aanvang: 21:00 uur. Een kaartje kost € 12,50 (excl. €1,00 servicekosten).

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer