PGB Vacaturebank

Het Steunpunt Informele Zorg van de Vrijwilligerscentrale Zwolle start vanaf 24 april met de PGB Vacaturebank. Hier kunnen ontvangers van een persoonsgebonden budget (PGB) een oproep plaatsen voor zorg, hulp en begeleiding. Werkzoekenden kunnen er terecht voor vacatures. De vacaturebank brengt vraag en aanbod bij elkaar; de hulpvrager en sollicitant onderhandelen zelf over uren, tijden en verdienste. Op grond van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) kunnen langdurig zieken, mensen met een handicap en ouderen een persoonsgebonden budget aanvragen. Via deze financiële regeling kunnen zij zelf hulp en begeleiding ‘op maat’ inkopen.

Het aanbod van de PGB Vacaturebank kan variëren van: hulp bij medicijngebruik, de persoonlijke verzorging van een oudere tot huiswerkbegeleiding, een helpende hand bij de verzorging van een gehandicapt kind en (licht) huishoudelijk werk.
Het betreft hier vele, leuke parttime banen, waarmee de vacaturebank mikt op een brede doelgroep van mensen die belangstelling hebben voor een klein dienstverband. Het kan gaan om een student die een bijbaan zoekt of bijvoorbeeld een verpleegkundige die zijn/haar eigen tijd wil kunnen indelen.

De Vacaturebank PGB is ondergebracht bij het Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van de Vrijwilligerscentrale Zwolle. Het bezoekadres is: Assendorperstraat 48. Belangstellenden van 15 jaar en ouder kunnen zich elke dinsdagmorgen tussen 10.00 – 12.00 uur inschrijven, tegen betaling van € 2,50. Bellen voor meer informatie of een afspraak op een andere dag kan ook: T (038) 422 52 00, M info@informelezorgzwolle.nl Nieske Huisman of Mieke Voswijk, coördinatoren Informele Zorg. www.informelezorgzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer