Boerderijgezelligheidsdag bij De Huppe

Zwolle – Elk jaar is er het grote zomerfeest bij Landwinkel en Boerderij de Huppe met vele activiteiten voor jong en oud. Dit jaar is er weer meer te zien en te beleven als andere jaren (min. 25 kramen). Zo is er voor de volwassenen een marktplein met naast de verkoop van de eigen gemaakte kaas ook demonstraties van oude ambachten en verkoop van ambachtelijk gemaakte producten en cadeau-artikelen, kinderkleding en kaarten. ’s Ochtends is er een demonstratie kaasmaken.

Dit jaar wordt er ook de Fruitpersdag gehouden van het Buurtschap IJsselzone. De hele dag kan men zien hoe fruit geperst wordt tot appelsap. De Buurtschap IJsselzone heeft voor deze gelegenheid de sapmobiel uit Welsum gehuurd. De sapmobiel is een mobiele installatie die fruit perst, sap pasteuriseert en het sap verpakt. Appels en peren kunnen apart en gemengd worden verwerkt.

Verder is de hoogstamboomgaard van Rethmeier en de wijngaard Swolse Marken te bezichtigen van 11.00 tot 14.00 uur. Deze liggen aan de Kleine Veerweg nr 12 en aan de dijk richting het fietspontje.
De wijngaard Swolse marken produceert smaakvolle wijnen, zoals de Ittersumse witte en de Oldeneler Rode.
Van 13.00 tot 16.00 uur rijdt de Fietstaxi Zwolle in de Buurtschap rond.

De boerderijgezelligheidsdag is zaterdag 3 september van 10.00 tot 16.00 uur bij Landwinkel De Huppe aan de Kleine Veerweg 9 in Zwolle-Zuid, tel. 038-4602798.
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Informatie over de activiteiten vindt u op onze site www.dehuppe.nl. Voor informatie over de zorgboerderij kunt u kijken op www.zorgboeren.nl of www.zorgboerenoverijssel.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)