Berkum wint duel met twee gezichten

Zwolle – VV Berkum heeft in de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Voorwaarts Twello twee totaal verschillende gezichten laten zien. In de eerste helft speelde de Zwolse hoofdklasser ronduit zwak en door pijnlijk onnodige goals ging Berkum met een 0-2 achterstand de rust in. In het tweede bedrijf liep Berkum echter alsnog uit naar een ruime 6-2 overwinning.

In de eerste helft waren er van beide kanten veel te veel onnodige irritaties en scheidsrechter De Man moest zelfs kort voor rust een ‘afkoelingsperiode’ van vijf minuten inlassen. Op dat moment liepen de emoties even hoog op na harde overtredingen van beide ploegen, maar daarna bleven de reacties onder controle. Berkum ontkwam al na een minuut of 10 aan een achterstand toen foutief ingrijpen van de defensie leek te worden afgestraft, maar die doelpoging ging nog naast. De thuisclub speelde ongeconcentreerd en in een te laag tempo en kwam niet verder dan enkele schoten die smoorden in de Voorwaarts-verdediging.

Na een half uur kwam Berkum op de koffie toen keeper Rick Oosterwechel de bal na een corner opving maar vervolgens weer losliet. De Berkum-doelman vond dat hij was gehinderd, pakte daarna de bal niet weer op maar wachtte, de handen ten hemel heffend, op een fluitsignaal van scheidsrechter De Man. Toen dat uitbleef had Voorwaarts geen moeite om dat buitenkansje te verzilveren en de 0-1 binnen te schieten. Vlak voor rust werd het nog erger toen verdedigend mistasten en een poging tot terugspelen in de eigen Berkum-goal eindigde, waarmee de 0-2 ruststand een feit was.

Na rust bracht Berkum-coach Roeland ten Berge een groot aantal wissels in het veld, onder andere op het middenveld waar Marc van der Meulen, Jesper Beunk en Bram Roelofs werden ingezet. Dat veranderde het wedstrijdbeeld volkomen en binnen 10 minuten was de achterstand weggewerkt. In de 53e minuut passeerde Chris van der Meulen een aantal verdedigers en speelde hij broer Marc aan die met een fraai schot voor 1-2 zorgde. Een minuut later haalde Jesper Beunk hard uit met links, waarmee de 2-2 een feit was, en na een uur spelen kwam Berkum op voorsprong. Marc van der Meulen werd goed in stelling gebracht door Kassim Bizimana maar hij werd vervolgens ten val gebracht in het strafschopgebied. De terecht toegekende penalty werd door Marc zelf verzilverd: 3-2.

Daarna was het, op enkele pogingen na, gedaan met de tegenstand van Voorwaarts Twello. Chris van der Meulen zorgde in de 68e minuut in twee instanties voor de 4-2, enkele minuten later liep Kassim Bizimana de 5-2 binnen en vervolgens was het weer de beurt aan Chris die met een lepe bal de 6-2 eindstand op het scorebord bracht. Berkum werd daarmee nog ruim winnaar in een wedstrijd waarin pas na de nodige wissels overtuigend afstand werd genomen van een zwakke eerste helft.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer